Hoppa till sidans innehåll

Arrangörsintensivt maj

2018-06-04 16:36
Efter den långa vinterdvalan blev det en intensiv vår för ÅIF:s tävlingsfunktionärer. Tre tävlingar ordnade vi i maj.
  • Uppdaterad: 2018-07-11 16:11

Ett tag såg det ut att bli snöproblem för ÅrsundaRundan 10 maj, men när väl april var avklarat brakade ju sommaren lös, som alla vet. Vi trodde på 300, hoppades på 500, men fick nästan 900 deltagare som sprang fort på heden och tömde krafterna i gamla grusgroparna intill motorstadion. HelgE gjorde ett jättejobb som höll ihop hela arrangemanget och många var de funktionärer som villigt ställde upp.

Det finns mer att läsa om Rundan här.

En vecka senare återanvändes kontrollerna när Allemansluffen hade samma TC. Det var radarparet Bengt och Inger Björk som höll i denna deltävling i ÖFIF:s serie. Det blev årsrekord med 55 deltagare.

Och ytterligare en vecka senare sprangs det på södra heden igen. Nu var det Skärmjakten som gick i ÅIF:s regi. Storvik lade sitt KM här, vilket bidrog till att administratörerna Tony och Carina kunde räkna in 71 deltagare. Ingemar fixade el och skötte parkeringen. Sven, Oskar och Karl-Ivar sprang ut med enheter så det blev sträcktider till allt och alla. Vi höll till vid Knäckebergsvreten, då vet ni va?

Nu i juni ska vi klara av traditionella Storvästloppet och Sprintercupen. Sen blir det lugnt ända till 7 augusti, då vi har en deltävling i Dala Veteran-OL. Och sist på programmet kommer vår annorlunda tävling på Breddagen: Två på en pinne. Närmare bestämt den 9 september.

Skribent: Per Elfström
Epost: Adressen Gömd

Anslagstavlan

Väder Årsunda

Postadress:
Årsunda IF - Orientering
Mats Hedberg, Tornstigen 24
81022 Årsunda

Kontakt:
Tel: 026290649, 026290096
E-post: This is a mailto link

Se all info