Hoppa till sidans innehåll
Rundan 2016 - 1

Många glada efter ÅrsundaRundan

16 MAJ 2016 11:08
ÅrsundaRundan modell 2016 blev den största på många år. När alla direktanmälda registrerats hade vi 1 337 deltagare inskrivna. Och vi kan vara nöjda med arrangemanget.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2016 14:03

Det var naturligtvis draghjälpen i form av de fina Swedish League-tävlingarna i Sandviken och Ockelbo som gjorde att vi fick dubbelt så många startande som vanligt. De kom från hela Sverige - och dessutom ett 20-tal från utlandet.

Inte förrän i dag den 16 maj avslutas årets runda. Då håller nämligen GOF:s ungdomskommitté en ungdomsträning på kontrollerna. Och förra veckan var det Allemansluffen.

Några av de ansvariga hade nyligen en utvärderingsträff. Vi kunde konstatera att det mesta fungerat mycket bra. Det finns alltid detaljer som kunde gjorts bättre. Men vi har fått ett fint betyg av de, tyvärr fåtaliga, som fyllt i deltagarenkäten på Eventor. (Allra bäst var tydligen parkeringen).

Bland alla de som vi träffat finns det flera som spontant sagt att ÅrsundaRundan bjöd på den trevligaste orienteringsdagen i hela Gästrikefyran.

Så därför ska ett stort tack riktas till alla ÅIF:are och andra årsundabor som hjälpte till att ro evenemanget i hamn! Ingen nämnd och ingen glömd.

Här är en länk till IFK Mora som tog en bild på prisutdelningen i H 21 E/H12

Mobilen som försvann

Till sist historien om mobilen. Innan tävlingen var över ringde Torbjörn Tirén, Hellas, från sommarstället i Dala-Husby och berättade att han tappat mobiltelefonen. Vi utlyste ett eftersök i högtalarna och ganska omgående kom en glad person med en mobil som han hittat på parkeringen.

Nöjda ringde vi åter till Torbjörn. Men efter ett tag märktes att beskrivningen inte stämde. Detta var någon annans telefon. Jag ringde upp någon på samtalslistan och på så vis kom vi fram till att denna mobil tappats av Johanna Öberg, OK Hällen. Jag slog kortnumret till "Peter make" och gav dem nyheten att vi hade Johannas telefon. Hon hade ännu inte hade märkt förlusten.

Tirén dök upp och finkammade parkeringen i eftersök tillsammans med hustru och några ÅIF:are. Men han fick ge upp och vända åter.

Men på väg till Dala-Husby igen såg han något på landsvägen. Stannade, backade och märkte att det var skyddet till en mobil, kanske hans egen. Nu vidtog rekognosering i dikesrenarna. Och där låg den, oskadd. Och även kreditkortet som förvarats i fodralet.

En klassiker - lagt och glömt på biltaket - som fick en lycklig upplösning.

Och Johanna fick sin mobil i Ockelbo dagen efter.

Här finns mer läsning om tävlingen.

Skribent: Per Elfström

Anslagstavlan

Väder Årsunda

Postadress:
Årsunda IF - Orientering
Mats Hedberg, Tornstigen 24
81173 Årsunda

Kontakt:
Tel: 026290096
E-post: This is a mailto link

Se all info