Hoppa till sidans innehåll

Släkten är vä(r)st

19 JUN 2021 19:36
Lars Bengtsson sken ikapp med solen efter målgången, som segrare, vid årets Storvästlopp. Ett prickfritt lopp som överraskade arrangören, och kanske löparen själv.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2021 19:36

"Det har tagit mig 40 år att vinna västen så det är fortfarande möjligt för er också" sa den gode professorn med en blinkning åt bland annat frun och de övriga deltagarna vid prisutdelningen. 

Ett bra genomfört lopp, gjorde att Lars kom in ca 5 minuter tidigare än beräknat och tog segern med drygt 3 minuters marginal. Tvåa blev Ganna Vashchuk, som trots att hon kom på att hon saknade kompassen, 10 sek före start, ändå var nära segern vid blott sin andra start.

Efter detta strömmade folk in i mål, 14 st inom drygt 3 minuter och till slut var alla imål.

Vid prisutdelning fick Per Hellström överräcka västen, som var något fuktig, till sin morbror Lars, och Ulla kunde se att västen stannade i klanen Bengtssons ägor ytterligare ett år.

Två återvändare dök upp i år, Inger Andersson och Stefan Söderblom. Inger vann den första Storvästen 1975 och gjorde i år ett stabilt lopp. Stefan hade det lite jobbigare, men jag lovar att du får en bättre bana nästa år.

Resultat

Livelox

imagej4qos.png

Skribent: Tony Hedin
Epost: Adressen Gömd

Anslagstavlan

Väder Årsunda

Postadress:
Årsunda IF - Orientering
Mats Hedberg, Tornstigen 24
81173 Årsunda

Kontakt:
Tel: 026290096
E-post: This is a mailto link

Se all info