Hoppa till sidans innehåll

Världens bästa kommer till ÅrsundaRundan

29 APR 2016 14:25
Intresset är stort för ÅrsundaRundan på fredag 6 maj. Över 900 orienterare från hela landet har anmält sig, vilket är mycket glädjande. Med direktanmälda blir det säkert över tusen deltagare.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2016 14:04

Bland andra kommer Eksjö SOK, Halmstad OK, OK Hällen, Nyköpings OK och Sundsvalls OK med stora trupper.

Orsaken är givetvis att Swedish League-tävlingarna i Sandviken (torsdag) och Ockelbo (lör-sön) lockar eliten. De flesta av SL-stjärnorna står förmodligen över på fredagen, vilket bland annat märks på våra juniorelitklasser, men om vädret är fint kommer säkert många att ta en öppen bana ändå.

Skärmklipp 2016-04-29 15.28.58

En som inte springer Swedish League-sprinten i Sandviken, men ställer upp i Årsunda, är världens bäste orienterare genom tiderna, fransmannen Thierry Gueorgiou (bilden), som tävlar för Kalevan Rasti. Likaså kommer hans flickvän, Sveriges enda guldmedaljör vid senaste VM:et, Annika Billstam, Linné. Så det blir hög klass på senioreliten.

Den har för övrigt internationell prägel, eftersom många svenska klubbar förstärkt utifrån inför Tiomila. Cirka 15 seniorer som kommer till Årsunda är från Ryssland, Ukraina, Bulgarien, Österrike, Schweiz, Frankrike, Storbritannien och Portugal!

Ovanligt nog behöver Gueorgiou och kompani inte ha några nummerlappar. ÅrsundaRundan fokuserar nämligen på ungdomsklasserna. Alltså blir det nummerlappar i HD 16, HD 14 och HD 12. Och de bäst rankade i HD16 blir det även möjlighet att följa i skogen via GPS!

 

Livesändning av GPS i HD 16

På sajten GPSseuranta.net med adressen http://www.tulospalvelu.fi/gps/ kommer en livesändning från dessa två klasser att finnas.

Tävlingen läggs också ut på Livelox, där vem som helst kan ladda upp sin rutt från GPS-klocka eller smarttelefon.

Vi tror på en bra tävling i härlig terräng och fint väder.

Här finns mer fakta om tävlingen.

Skribent: Per Elfström

Anslagstavlan

Väder Årsunda

Postadress:
Årsunda IF - Orientering
Mats Hedberg, Tornstigen 24
81173 Årsunda

Kontakt:
Tel: 026290096
E-post: This is a mailto link

Se all info