Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Ungdom

Alla som är under tjugosex år gamla är medlemmar i ungdomssektionen. US har en egen styrelse som består av 6-13 personer; ordförande, sekreterare, kassör, vice sekreterare och vice ordförande och 1-8 st så kallade ledamöter. Ungdomssektionens styrelse har som huvuduppgift att anordna aktiviteter för alla inom sektionen.

Att vara med i styrelsen är mycket givande och utvecklande. Man lär sig hur en styrelse fungerar. Man lär sig att planera praktiskt och ekonomiskt. Man lär sig att ta ansvar. Man lär sig att ta för sig och våga bjuda på sig själv. Vi i styrelsen har också en stor gemenskap och bra stämning. Det är kanske inte så konstigt i tanke på allt vi gör tillsammans.

Inval av nya styrelsemedlemmar sker genom omröstning vid årsmötet som är i början utav februari varje år. På årsmötet får alla som är med i ungdomssektionen komma (alltså alla ridklubbens medlemmar under 26 år) och alla får rösta! För att styrelsen ska fungera krävs det att vi har en bra mix av olika individer och att alla tar ansvar. Tänkbara framtida styrelseledamöter föreslås av valberedningen man kan också anmäla sitt intresse till valberedningen eller direkt till någon i styrelsen. Om man tycker att det är pinsamt att säga direkt till någon styrelsemedlem att man vill vara med, går det bra att skicka en lapp, men tänk på att det alltid är positivt att berätta det personligen eller överlämna lappen personligen så att vi vet vem du är och får ett ansikte på dig! Vi tycker absolut inte att det är konstigt att man vill vara med i styrelsen, vi har ju super kul och vi tycker att det är roligt om man är intresserad av vad vi gör för något.

Vi har haft problem med att hitta nya styrelseledamöter och har hitintills nästan alltid blivit tvungna att själva fråga efter intresse. Det har kanske skapat en skev bild av att invalet sker genom att styrelsen själva ”handplockar” medlemmar. Om man vill vara med i US, eller om man vill vara med och rösta om vem som ska sitta i styrelsen ska man komma på årsmötet.

Oavsett om man är intresserad av att vara med i ungdomssektionens styrelse eller ej så uppskattar vi om man hjälper till och visar intresse för vår verksamhet. Att ha koll på vad vi sysslar med är nyttigt, kanske ska vi rösta på årsmötet om ett beslut som rör dig och då kan du vara med och rösta om den frågan. Vi vill att ungdomssektionen ska fungera så demokratiskt som möjligt!

Ungdomssektionens styrelse kommer att kalla till medlemsmöten, på dessa är alla upp till 26 år gamla välkomna!

Uppdaterad: 07 OKT 2021 20:58 Skribent: Karin Wännman
E-post: Adressen Gömd

Kontaktuppgifter:

Enklast är att ta kontakt via e-post. Tänk på att samtliga telefonnummer är privata, så resepktera dygnets tider. Om du är osäker på vem du ska kontakta, kontakta någon i listan så blir du hänvisad till rätt person.

Ridskolehästar/ridlektioner
Vill du börja rida, boka lokal eller hyra häst?

Anna Lundqvist
Telefontid mån-fre kl.11-12
073-073 91 94 

Annas arbetstider

Måndag kl.11-14, kl.17-22
Tisdag kl.11-13, kl.16-22
Onsdag kl.10-18:30
Torsdag kl. 11-14, kl.17-22
Fredag kl. 10:00-14:00
 
Anna nås lättast via mail.
This is a mailto link

Fler kontaktuppgifter

Postadress:
Arvidsjaur RF - Ridsport
Järnvägsgatan 112
93334 Arvidsjaur

Kontakt:
Tel: 0730739194
E-post: arvidsjaurrf@gmail.c...

Se all info