Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen informerar


 

 

 

Historik

-------------

Från styrelsemöte 2014-01-06

 

Till ridande och föräldrar till ridande:

 • Toalett-/Hushållspapper
  Styrelsen har beslutat att alla ridande ska sälja minst 5 balar med toalettpapper/hushållspapper per termin.
 • Fiket på Öppet stall
  Föräldrar till ridande ansvarar efter ett rullande schema för fikaförsäljning under Öppet stall som kommer att hållas en gång per vecka. Det innebär att man som förälder max tre gånger per termin ansvarar för fikaförsäljningen. Man är alltid tillsammans med en annan förälder. Schema och rutiner kommer att skickas hem med barnen i början på terminen.

Till hästägare

 • Barnridning på Öppet stall
  Hästägarna ansvarar för barnridningen under Öppet stall som kommer att hållas en gång per vecka. Det innebär att man som hästägare max två gånger per termin ansvarar för barnridningen. Man ska se till att det finns tillgång till två hästvana ledare och minst en av dem ska vara över 18 år.
 • Städning och krattning
  Hästägarna kommer även att ansvara för städning (kring vägar) och krattning under våren. Städningen ersätter vårt förlorade arbete på Vittjåkk.

Från styrelsemöte 2013-09-29

 • Hästarna
  Vi har nått en överenskommelse med Laponia om att köra turister med häst och vagn i vinter, så vi avvaktar med försäljning av Felix (KB) då han funkar att köra och är trafiksäker. Vi ger honom respit terminen ut innan vi beslutar om han ska vara kvar i vår regi eller inte. KB skall flyttas in i hagen med Cidde och Corall. I övrigt funkar alla hästar mycket bra. Det kommer en ny ponny på torsdag 3/10 som ARF köpt. Vi ska försöka fortsätta med uteritter hela vintern under helgerna, så att hästarna får komma ut och röra på sig och stimuleras av annan miljö än ridhusets.
 • Sponsring och sponsorskyltarna
  Svårt att få folk som vill jobba med det. Vi försöker få personer utanför styrelsen engagerade.
 • Information om sektionerna
  Ungdomssektionens ordförande Sofia Brännare informerar att man vill ansvara för försäljning av salamikorvarna och även andra produkter. Styrelsen godkänner detta.

  Kaninerna skall kastreras respektive steriliseras. Susanne skall boka tid med veterinären som får komma till stallet där personalen assisterar. En kanin är nog gravid och vi har beslutat att genomföra abort i detta fall. Styrelsen beslutar att säga nej till höns på anläggningen.
 • Nya frågor till nästa möte
  Uppdatera jourinformationen
 • Övriga frågor
  * Killgruppen - Avvaktar med en ev. killgrupp
  * Julshowen - Under kontroll
  * Julmarknaden - Baka, barnridning, bakning i Gråträsks bagarstuga för barn och vuxna.
  * Valberedningen som består av Malin Nilsson och Sofie Lundberg vill komma och prata med styrelsen. De bjuds in till nästa möte den 20/10 kl 17.00
  * Öppet hus på torsdagar - Maria och Susanne skall ta fram en att-göra-lista, så att alla vuxna som kan tänkas ansvara vet vad som skall göras dessa kvällar.
  * Integrationsprojektet skall genomföras på tisdagar dagtid.
  * Maria skall kolla upp priser och villkor kring att köpa Oceans produkter till föreningen (tvål, tvättmedel, diskmedel, rengöringsmedel etc).

 

Från styrelsen 2013-09-15

 • Protokoll från styrelsemöten kommer inte att publiceras eller offentliggöras då en hel del är sekretessbelagt. Mötesprotokollen är styrelsens arbetsdokument och granskas av föreningens revisorer. Däremot kommer beslut som påverkar medlemmar och hästägare att informeras om här på hemsidan och/eller via medlems- och hästägarmöten. Mötesanteckningar från medlems- och hästägarmöten kommer däremot att publiceras och hängas upp i klubbrummet.

 • Styrelsen har fattat beslut om att alla förslag, idéer och synpunkter ska lämnas skriftligen via brev eller e-post till styrelsen.

 • Styrelsen vill undvika att anställd personal eller medlemmar i styrelsen blir störda när de arbetar eller tillbringar sin fritid på stallet. Om en eller flera medlemmar/hästägare återkommande stör anställd personal eller styrelsemedlemmar kommer en varning att delas ut. Vid tredje varningen kommer uppsägning av eventuell stallplats och medlemsskap att ske. Styrelsen fattar beslut om varningar och de lämnas alltid skriftligen.

  Många av de som arbetar ideellt för föreningen har också stallet som sin hobby och därför måste vi hitta kanaler och metoder så att alla frågor, idéer och synpunkter hanteras på ett bra och effektivt sätt utan att någon ska känna sig förbisedd eller påhoppad. När det gäller anställd personal handlar det om deras arbetsmiljö. Vi behöver hjälpa och respektera varandra!

 • Styrelsen vill uppmana alla, främst hästägare men även våra andra medlemmar som är aktiva på anläggningen, att läsa igenom föreningens Hästhållningspolicy. Det har bland framkommit att hästar leds till och från hagen utan grimskaft och ibland gått helt lösa. Föreningen driver en ridskola där säkerheten är den viktigaste punkten och vi MÅSTE hjälpas åt att hålla oss till de regler som finns. Vi vädjar till föräldrar att läsa igenom policyn tillsammans med sina barn.
Uppdaterad: 10 JAN 2017 21:23 Skribent: Styrelsen
Epost: This is a mailto link

Kontaktuppgifter:

Enklast är att ta kontakt via e-post. Tänk på att samtliga telefonnummer är privata, så resepktera dygnets tider. Om du är osäker på vem du ska kontakta, kontakta någon i listan så blir du hänvisad till rätt person.

Ridskolehästar/ridlektioner

Vill du börja rida, boka lokal eller hyra häst?
Anna Lundqvist, 073-073 91 94

Annas arbetstider
Måndag, Tisdag och Torsdag 11-14 och sedan kväll (då hon har lektioner svarar hon ej)
Fredag: 11:00-17:00
Övriga tider svarar hon ej i telefonen.

Anna nås lättast via mail.
This is a mailto link

Fakturafrågor

Har du frågor angående din faktura?
Simone Mendelin,

This is a mailto link

Försäljningsfrågor

Vill du hjälpa ARF att sälja eller köpa något?

Sponsringsfrågor

Ridskolan

Verksamhet, handlingsplaner, möten med mera
Anna Lundqvist, 073-073 91 94
This is a mailto link

Hästägarfrågor - uppstallade privathästar

Kontrakt, uppstallning, jourer med mera 

Styrelsen

This is a mailto link

Har man BOX-plats i sitt avtal sover hästen inne på nätterna. För dem som har BOX-plats i sitt avtal, men ändå vill ha hästen på lösdrift under nätterna, måste då ansöka om lösdriftsplats. Möjlighet till daglig hagvistelse. Personalen anvisar lämplig hage och har rätt att flytta häst om behov finns.   


Anna Lundqvist 073-073 91 94

 

 Ekonomifrågor

Föreningens ekonomi
Tea Wännman, 070-220 35 50
This is a mailto link

ARF i sociala medier 

Facebook (offentlig grupp)

Facebook (föreningssida med information till ridelever)

Postadress:
Arvidsjaur RF - Ridsport
Järnvägsgatan 112
93334 Arvidsjaur

Kontakt:
Tel: 0722196605
E-post: This is a mailto link

Se all info