Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Snart är det dags för den andra deltävlingen i Swedish Grand Prix som spelas i Umeå den 14-16 oktober.
 

Förbundsmötet 2022

(2022-09-26 23:51)
Svenska Badmintonförbundet får efter söndagens förbundsmöte ny ordförande, fyra nya styrelseledamöter och två suppleanter.
 

Lokala arrangörer sökes

(2022-09-19 11:25)
Vi söker efter föreningar och distrikt som i samverkan vill arrangera lokala tränarutbildningar, Shuttle Time och Badminton ABC.
 
Efter en tids övervägande står det klart att Johanna Magnusson tar en paus i sin internationella satsning och därmed avslutas även partnerskapet med Clara Nistad.
 
I helgen drar seriespelet igång, där totalt 133 lag deltar med spel i 20 olika serier, från Umeå i norr till Höllviken i söder.
 
Med start 6 september drar vår efterlängtade liga igång, fylld av badminton i toppklass.
 
En påminnelse om att söka nya medel för återstartsstöd, period 3. Dessutom är sökperiod 2 för projektstöd ungdom 2022 öppen.
 
VM 2022 spelas i Tokyo med Felix Burestedt, Clara Nistad och Johanna Magnusson som försvarar de svenska färgerna.
 
Nu drar säsongens tävlingar igång och vi rivstartar med Swedish Grand Prix 1 i Täby den 2-4 september och Swedish Junior Tour U13-17 och Elit/U22 i Sundsvall helgen efter. Är du anmäld?
 
Veteran-EM i Ljubjana, Slovenien, blev en stor svensk framgång med många framskjutna placeringar. Totalt blev det 20 medaljplatser!
 

Junior-EM väntar

(2022-08-17 09:53)
Tolv spelare åker till Belgrad för att mäta sina kvalitéer mot övriga europatoppen i Junior-EM.
 
Det närmar sig! Om några veckor väntar den första deltävlingen i nysatsningen på Svenskt Grand Prix (SGP). Varmt välkommen att ta del av högintressant badminton med första turnéstopp i Täby den 2–4 september.
 
Victor Swedish Open spelas i maj i stället för januari och badminton ingår inte i SM-veckan i Skövde 2023.
 
Varmt välkomna till Badminton Swedens utbildningshelg som går av stapeln den sista helgen i augusti i Uppsala. Innehållet under utbildningshelgen är uppdelat i fyra olika teman: Barn och ungdom, trygg badminton, avancerad nivå samt tävlingsledare.
 
Svenska Badmintonförbundet har sedan 2018 byggt upp en streamingtjänst för badminton, i ett nära samarbete med Solidsport. Ett partnerskap som nu förlängts med två nya år.
 

Anslagstavla

 

 

 

Postadress:
Arvidsjaurs BK - Badminton
Staffan Sundström, Krongatan 35
93334 Arvidsjaur

Kontakt:
Tel: 0705478772
E-post: staffan.arvidsjaur@t...

Se all info