Hoppa till sidans innehåll

AHC - IFK Munkfors 1-7

2016-02-11 09:33
Då var seriespelet avslutat på hemmaplan för AHCs del. Det blev tyvärr en avslutning i rejält moll med en ny storförlust mot Munkfors.
  • Uppdaterad: 2016-02-11 09:59

Det var mycket spekulationer kring avslutningen av serien. "Förlorar dom och dom och dom och vi vinner ikväll är det klart". Kändes lätt när man sa det och nog kände man att Munkfors borde gå att rubba en enda gång i alla fall. Och det är möjligt att det går, men gårdagens tillställning var definitivt inte den gången.

Med 9.15 spelat stod det 0-3 på tavlan och Munkfors hade punkterat tillställningen. Den luft som kanske fanns i Arvikas lungor innan match hade gått ur och det blev inte bättre av att Munkfors gjorde ytterligare två mål innan periodpaus. 0-5 efter första perioden i en match där ambitionen var att verkligen gå för seger. Nej, det är inte okej.

Andra perioden bjöd på två mål från bortalaget och trots att matchen flöt på rent tidsmässigt, kände man att kvällen aldrig skulle ta slut.

Tredje perioden var den med klart bäst AHC-spel men det beror snarare på att Munkfors uppskattningsvis åkte och tänkte på lagfesten efter sista seriematchen på fredag. Arvika matade målman Gustafsschöld med hela 24 skott i sista akten men endast ett gick in. Roope Sipiläinen satte ett Beliavski-mål som förkunnade slutresultatet 1-7.

 

Det är tydligt att Munkfors spel inte är AHCs melodi denna säsong. Eller rättare sagt så är AHCs spel Munkfors melodi. Dom ges och skapar sig tid och ytor som jag inte ser något annat motståndarlag få mot Arvika. Och detta fyra av fyra matcher denna säsong.

 

Slutligen en genomgång av förutsättningarna inför sista omgången imorgon. Om AHC ska ta den sista play off-platsen uppåt som bästa sexa bland de tre västserierna krävs följande scenario:

  • AHC måste mot Grums ta en poäng mer än Viking som ställs mot Hammarö.
  • Åmål kan ta lika många poäng men inte fler än AHC i sin match mot Filipstad.
  • Fagersta i B-serien får ta max en poäng mer än AHC i sin match mot Skedvi/Säter.

Skulle AHC knipa sjätteplatsen ställs man mot västseriernas bästa etta som är Hedemora. Skulle man bli 7:a eller 8:a är det så att man kommer få möta Åmål i play off för att undvika negativt kval. Det är nämligen så att Arvika och Åmål blir bästa 7:a och 8:a i västserierna. Man ska dock lägga med i beräkningarna att om Viking och AHC blir nollade imorgon och Åmål vinner mot Filipstad så är det plötsligt Åmål som kniper 6:e-platsen och AHC och Viking som ställs mot varann. Smaka på den ni...

Skribent: Patric Fält

ccm höger sida

Postadress:
Arvika HC - Ishockey
Fritidsgatan 10
67133 Arvika

Kontakt:
Tel: 0570-17750
Fax: 0570-177 51
E-post: This is a mailto link

Se all info

sponsor gif