Hoppa till sidans innehåll

AIS MTB Ungdom, säsongstart 2020

26 MAR 2020 09:14
  • Skapad: 26 MAR 2020 09:14

Corona / Covid 19

AIS planerar att ska starta upp mtb-träningen 20/4, då detta är i linje med rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Om Folkhälsomyndigheten ändrar riktlinjerna kommer vi att följa dessa och meddelar detta på hemsidan och via Facebook.

Här är de rekommendationerna som Folkhälsomyndigheten har gällande träning utomhus:

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
  • Dela inte vattenflaskor och liknande som kan överföra saliv.

Säsongsstart

Söndag 19/4 startar vi säsongen med en arbetsdag på VIK, vi krattar och fixar till skogsbanan och pumptracken efter vintern och bygger nya hinder och banor.

På grund av rådande situation med Corona/Covid 19 så blir det ingen fika från AIS, ta med egen fika/matsäck. AIS siktar på att bjuda på rejält med fika när Coraona/Covid 19-sitationen har lagt sig.

Måndag 20/4 18:00-19.00 börjar vi träna på VIK för alla grupper.

Träningarna kommer att hållas på måndagar mellan 18.00-19.00 och vi kommer vara både på VIK och Ingestrand samt på ytterligare platser i och i närheten av Arvika. Ambitionen är att alla grupper kommer vara samlade på samma plats vid varje träningstillfälle.

Kom ihåg att serva era barns cyklar inför säsongsstart. Smörj kedjan, kolla över bromsar, hjul/däck och att växlarna fungerar som de ska.

Behöver man hjälp med service av cykeln så kan man kontakta:

- Haga MTB, Johan, 072-235 29 18

- Gavelius service, Andreas, 070-531 78 28

- Cykelexperten, 0570-145 55

Vårens träningstillfällen:

Måndag 20/4 18:00-19.00 VIK

Måndag 27/4 18:00-19.00 Ingestrand

Måndag 4/5 18:00-19.00 VIK

Måndag 11/5 18:00-19.00 Ingestrand

Måndag 18/5 18:00-19.00 Åmotsfors

Måndag 1/6 18:00-19.00 VIK

Måndag 8/6 18:00-19.00 Ingestrand

Måndag 15/6 18:00-19.00 VIK (sommaravslutning)

Mål

Målet för vår verksamhet är att alla barn som är med och cyklar ska kunna göra detta så nära som möjligt till deras egen nivå. AIS mtb jobbar med olika grupper, dessa grupper är inte statiska under en säsong! Utvecklas man under säsongen så kliver man upp en nivå, känner man att det går för fort så kliver man ner en nivå. Vi som är ledare för dom olika grupperna diskuterar gärna i vilken grupp vi tycker att respektive barn ska träna i, detta för att barnen ska känna att dom har roligt och utvecklas!

  

Alla ledarinsatser är ideella och vi behöver ständigt bli fler engagerade! Vill du hjälpa till som hjälpledare, huvudledare, ansvara för en egen grupp, planera avslutning eller stötta vår verksamhet på annat sätt hör gärna av dig! All hjälp är välkommen!

Grupper

Balanscykel: ”Här får de allra minsta bekanta sig med sin cykel, med trampor eller utan. Vi håller till på banor och stigar på Viksområdet. Den timme vi håller på bygger på att barnen ska ha kul på cykeln. Du behöver orka hålla igång under en timme där vi tar pauser när det behövs så att alla orkar hänga med.”

I denna grupp behöver barnen stöttning av förälder.

Huvudledare: Mathias Axelsson

Mountainbikeskola: ”Du kan trampa cykel och bromsa men du kanske inte orkar alla backar, uppför eller nedför. Du behöver orka hålla igång under en timme där vi tar pauser när det behövs så att alla orkar hänga med. Vi håller till på banor och stigar.”

I denna grupp är rekommenderad ålder 5-6år och hjulstorlek på cykeln 16”-20”. Barnen behöver stöttning av förälder.

Huvudledare: Martin Elvén

Träningsgrupp 1: ”Du orkar cykla både uppför och nedför. Vi kommer att köra på en blandning av stig och elljusspår. Du ska orka cykla och i en timme där vi tar flera korta pauser. I den här gruppen håller vi ett lugnt tempo där alla hänger med. Vi tränar på att bli trygg på cykeln i på olika underlag där vi jobbar med växel- och bromsteknik.”

I denna grupp är rekommenderad ålder 6-7år och hjulstorlek på cykeln 20”. Barnen kan behöva stöttning av förälder.

Huvudledare: Mikael Nilsson

Träningsgrupp 2: ”Du ska orka cykla i 60 min, effektiv cykeltid, där vi stannar flera gånger för att hämta andan. Du behöver behärska lagom branta uppför- och nedförsbackar i din takt. Du ska kunna anpassa växel efter terräng även om det är något vi kommer träna mer på. I den här gruppen håller vi ett lugnt tempo men du är svett efter träningen.”

I denna grupp är rekommenderad ålder 8-9år och hjulstorlek på cykeln 24”.

Huvudledare: Johan Tynelius

Träningsgrupp 3: ”Du ska orka cykla i 60 min, effektiv cykeltid, där vi stannar för ett par kortare pauser. Du behöver behärska lagom branta uppför- och nedförsbackar i högre fart. I den här gruppen håller vi ett lagom högt tempo där flåset finns med. Träningen bygger fortfarande på ett lärande där målet är att bli än mer tryggare på cykeln och att våga utmana dig själv.

I denna grupp är rekommenderad ålder 10-12år och hjulstorlek på cykeln 26”-27,5”.

Huvudledare: Fredrik Åhlander

Bra saker inför träningen

• Föräldrar ansvarar för att barnen har en godkänd CE-märkt, väl sittande hjälm. Den ska sitta så pass hårt att den inte kan ramla av, hamna snett eller skjutas bakåt och lämna pannan fri.

• Glasögon rekommenderas under träningarna för att skydda ögonen.

• Föräldrar ansvarar för att uppdatera ledare om de byter telefonnummer (viktigt att vi har aktuella kontaktuppgifter till föräldrar).

• Cykelstöd, bygellås, skärmar rekommenderas ej på cykeln under träning.

• Fotbroms är inte tillåtet i träningsgrupperna.

• Ta med vattenflaska på cykeln eller ryggsäck med vattenblåsa.

• Kolla över cykeln innan träningarna

  • Växlar är inställda
  • Bromsar fungerar
  • Luft i däcken
  • Oljad kedja.

 • Kläder efter väder

• Alla grupper har med första förband, mobiltelefon samt kontaktlista till föräldrar.

• Om du som förälder behöver cykla med i ditt barns grupp är du varmt välkommen.

Har man frågor eller funderingar, dyk upp lite tidigare så hinner vi tränare svara på dessa innan träningen drar igång, vårt mål är att cyklingen startar klockan 18.

Medlemsavgift och försäkring

För att bli medlem behöver du fylla i ett webformulär som du hittar här:

https://register.sportadmin.se/pop/ko.asp?ID=646450809

Vill ditt barn vara med i vår verksamhet så får ni gärna komma och prova på under två tillfällen. Sen måste ni lösa medlemskap i föreningen.

Medlemsavgiften täcker all verksamhet som AIS bedriver och gäller för ett kalenderår.

Betala in medlemsavgift på Arvika IS bankgiro 805-0403, skriv ditt namn och personnummer i meddelandefältet vid betalningen.

För befintliga medlemmar skickas faktura ut 1 gång per år.

Gällande avgift per år för medlemskap i Arvika IS är 100 kr för ungdom upp till 20 år och 200 kr för seniorer. Ni kan även lösa familjemedlemskap för 500 kr.

Som medlem i Arvika IS har du ingen försäkring utan din hemförsäkring kan täcka vissa skador, kontakta din försäkring för att se till att du har rätt försäkringsskydd.

Arvika IS har ett grundförsäkringsskydd vilket täcker vissa skador när Ledare skadar sig.

Sportadmin

Alla deltagare registreras i föreningssystemet Sportadmin, här kan vi ledare sätta ihop träningsgrupper, registrera närvaro samt skicka ut information via sms och mail till alla registrerade utövare.

Som utövare kan man ladda ner MedlemsAppen https://www.sportadmin.se/medlemsapp/ och få information om Kalender/kallelser och olika utskick direkt i appen.

Fler träningsmöjligheter

Enduro-grupp (Onsdagar kl. 18:00)

För cykelvan ungdom från cirka 10 år, som gillar mer utmanande stig, hopp och dropp.

Vi håller till på Storkasberget och cyklar lugnt uppför och tränar på utförskörning, hopp, dropp och mer utmanande stigar. Stannar och tränar på teknik.

I denna grupp är det krav på fullface hjälm, knäskydd och ryggskydd samt en medcyklande förälder.

 (Prata med oss ledare om ni är osäkra).

 Varmt välkomna till säsongen 2020

Skribent: Fredrik Åhlander
E-post: Adressen Gömd

Sponsor

 

WWS 2 rad

 

 

Partners 

 

Järnskogs

  

Enervit

 

Albinssons åkeri

 

Moelven-logo-RGB

  

 Rackstad BD

 

 Arvika EM

 

 

 

 

 

Postadress:
Arvika IS - Cykel
Box 52
67122 Arvika

Besöksadress:
Idrottsplatsen Vik
67133 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info