Hoppa till sidans innehåll

Vi inleder höstsäsongen 2020 måndag v34, den 17/8 kl 18:00-19.00 på Vik.

Träningarna kommer att hållas måndagar 18.00-19.00 och vi kommer vara på Vik (samling Snickaregatans vändplats) och Ingestrand (samling stora parkeringen vid badplatsen). Ambitionen är att alla grupper ska vara samlade på samma plats. Vi kommer att hålla avstånd mellan grupperna och mellan cyklisterna baserat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kom ihåg att serva era barns cyklar inför säsongsstart. Smörj kedjan, kolla bromsar, hjul/däck och att växlarna fungerar som de ska. Behöver man hjälp med service av cykeln så kan man kontakta:

- Haga MTB, Johan, 072-235 29 18

- Gavelius Service, Andreas, 070-531 78 28

Höstens träningstillfällen:

 Måndag 17/8 18:00-19.00 Vik

 Måndag 24/8 18:00-19.00 Ingestrand

 Måndag 31/8 18:00-19.00 Vik

 Måndag 7/9 18:00-19.00 Ingestrand

 Måndag 14/9 18:00-19.00 Vik

 Måndag 21/9 18:00-19.00 Ingestrand

 Måndag 28/9 18:00-19.00 Vik - säsongsavslutning

Mål

Målet för vår verksamhet är att alla barn som är med och cyklar ska kunna göra detta så nära som möjligt till deras egen nivå. AIS mtb jobbar med olika grupper, dessa grupper är inte statiska under en säsong - utvecklas man under säsongen så kliver man upp en nivå, känner man att det går för fort så kliver man ner en nivå. Vi som är ledare för de olika grupperna diskuterar gärna i vilken grupp vi tycker att respektive barn ska träna i, detta för att barnen ska känna att dom har roligt och utvecklas!

Alla ledarinsatser är ideella och vi behöver ständigt bli fler engagerade! Vill du hjälpa till som hjälpledare, huvudledare, ansvara för en egen grupp, planera avslutning eller stötta vår verksamhet på annat sätt hör gärna av dig! All hjälp är välkommen!

Grupper

Balanscykel/nybörjare med trampor: Här får de allra minsta bekanta sig med sin cykel, med trampor eller utan. Vi håller till på banor och stigar. Den timme vi håller på bygger på att barnen ska ha kul på cykeln. Du behöver orka hålla igång under en timme där vi tar pauser när det behövs så att alla orkar hänga med.

I denna grupp behöver barnen stöttning av förälder.

Huvudledare: Mathias Axelsson Löfvenholm, 070-272 73 94

Mountainbikeskola: Du kan trampa cykel och bromsa men du kanske inte orkar alla backar, uppför eller nedför. Du behöver orka hålla igång under en timme där vi tar pauser när det behövs så att alla orkar hänga med. Vi håller till på banor och stigar.

I denna grupp är rekommenderad ålder 5-6år och hjulstorlek på cykeln 16”-20”. Barnen behöver stöttning av förälder.

Huvudledare: Martin Elvén 076-161 60 98

Träningsgrupp 1: Du orkar cykla både uppför och nedför. Vi kommer att köra på en blandning av stig och elljusspår. Du ska orka cykla och i en timme där vi tar flera korta pauser. I den här gruppen håller vi ett lugnt tempo där alla hänger med. Vi tränar på att bli trygg på cykeln i på olika underlag där vi jobbar med växel- och bromsteknik.

I denna grupp är rekommenderad ålder 6-7år och hjulstorlek på cykeln 20”. Barnen kan behöva stöttning av förälder.

Huvudledare: Mikael Nilsson 070-664 90 19

Träningsgrupp 2: Du ska orka cykla i 60 min, effektiv cykeltid, där vi stannar flera gånger för att hämta andan. Du behöver behärska lagom branta uppför- och nedförsbackar i din takt. Du ska kunna anpassa växel efter terräng även om det är något vi kommer träna mer på. I den här gruppen håller vi ett lugnt tempo men du är svett efter träningen.

I denna grupp är rekommenderad ålder 8-9år och hjulstorlek på cykeln 24”.

Huvudledare: Johan Tynelius 073-674 50 34

Träningsgrupp 3: Du ska orka cykla i 60 min, effektiv cykeltid, där vi stannar för ett par kortare pauser. Du behöver behärska lagom branta uppför- och nedförsbackar i högre fart. I den här gruppen håller vi ett lagom högt tempo där flåset finns med. Träningen bygger fortfarande på ett lärande där målet är att bli än mer tryggare på cykeln och att våga utmana dig själv.

I denna grupp är rekommenderad ålder 10-12år och hjulstorlek på cykeln 26”-27,5”.

Huvudledare: Fredrik Åhlander 070-697 13 14

Bra att veta inför träningen

• Föräldrar ansvarar för att barnen har en godkänd CE-märkt, väl sittande hjälm. Den ska sitta så pass hårt att den inte kan ramla av, hamna snett eller skjutas bakåt och lämna pannan fri.

• Föräldrar ansvarar för att uppdatera ledare om de byter telefonnummer (viktigt att vi har aktuella kontaktuppgifter till föräldrar).

• Cykelstöd, bygellås, skärmar rekommenderas ej på cykeln under träning.

• Fotbroms är tillåtet för nybörjare och mtb-skola, men inte tillåtet i träningsgrupperna.

• Glasögon rekommenderas under träningarna för att skydda ögonen.

• Ta med vattenflaska på cykeln eller ryggsäck med vattenblåsa.

• Kolla över cykeln innan varje träning: att växlar och bromsar fungerar, luft i däcken, kedjan smord.

• Kläder efter väder

• Alla grupper har med första förband, mobiltelefon samt kontaktlista till föräldrar.

• Om du som förälder behöver cykla med i ditt barns grupp är du varmt välkommen.

Har man frågor eller funderingar, dyk upp lite tidigare så hinner vi tränare svara på dessa innan träningen drar igång, vårt mål är att cyklingen startar klockan 18.

Medlemsavgift, medlemsapp och försäkring

För att bli medlem behöver du fylla i ett webformulär som du hittar här:

https://register.sportadmin.se/pop/ko.asp?ID=646450809

Vill ditt barn vara med i vår verksamhet så får ni gärna komma och prova på under två tillfällen, sen måste ni lösa medlemskap i föreningen. Medlemsavgiften täcker all verksamhet som AIS bedriver och gäller för ett kalenderår.

Betala in medlemsavgift på Arvika IS bankgiro 805-0403,skriv ditt namn och personnummer i meddelandefältet vid betalningen. För befintliga medlemmar skickas faktura ut 1 gång per år. Årsavgift för medlemskap i Arvika IS är 100 kr för ungdom upp till 20 år och 200 kr för seniorer. Ni kan även lösa familjemedlemskap för 500 kr.

Vi använder appen SportAdmin MedlemsApp för förmedling av information – ladda gärna ned den.

Som medlem i Arvika IS har du ingen försäkring utan din hemförsäkring kan täcka vissa skador, kontakta din försäkring för att se till att du har rätt försäkringsskydd. AIS har ett grundförsäkringsskydd vilket täcker vissa skador när ledare skadar sig.

Fler träningsmöjligheter

Enduro-

Höstens mtb-träningar drar igång 17/8

07 AUG 2020 10:22
  • Skapad: 07 AUG 2020 10:22

Skribent: Fredrik Åhlander
E-post: Adressen Gömd

Sponsor

 

WWS 2 rad

 

 

Partners 

 

Järnskogs

  

Enervit

 

Albinssons åkeri

 

Moelven-logo-RGB

  

 Rackstad BD

 

 Arvika EM

 

 

 

 

 

Postadress:
Arvika IS - Cykel
Box 52
67122 Arvika

Besöksadress:
Idrottsplatsen Vik
67133 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info