Hoppa till sidans innehåll

Lisa Christin rapporterar från SM i Åstorp

28 JUN 2013 11:12
Tänkte att jag skulle sända en liten rapport från SM 2013 Kvinnor Elit i Åstorp för den som är intresserad.

  • Uppdaterad: 25 NOV 2013 21:32

Ambitionerna var höga i år, men tyvärr nådde jag inte ända fram. En vurpa i 2:a backen på första runda gjorde att det blev stopp i klungan och det blev kamp om att komma sig förbi och upp till täten, Emma Johansson uppfattade situationen lynraskt och satte av i ett högt tempo uppför backen och det blev lucka med ca. 15 åkare i 1:a delen av klungan.

Tyvärr hamnade jag mellan de båda klungorna som bildades och såg mig efter hand tvungen att ansluta mig till den grupp bakom tätklungan. I klungan där jag låg var det liten vilja till att försöka köra in tätklungan och vi var dåliga på att organisera oss.

När det återstod 3 rundor försökte jag gå i från i den backen jag tidigare blivit avkörd och fick lucka med en gång (en bana som verkligen skiljde med andra ord), jag satsade dock inte allt på detta kort eftersom det var stark sidovind och tungkört längre fram i banan. Jag blev inkörd runt målpassering med 2 rundor kvar. På sista rundan försökte jag på nytt att rycka i samma backe och lyckades, kom först till mål i min klunga och avslutade som nummer 14 ca. 10 minuter bakom de bästa.

Inte riktigt nöjd med årets SM, skulle så gärna varit med i tätklungan, men liten tuva själper oftast stort lass. Med andra ord nu är det bara att träna mer och köra massa tävlingar och ta nya tag till nästa år, en liten motivation till att satsa vidare ett år till alltså!

 

Önskar er en riktigt trevlig sommar, vi ses kanske på vägarna i Arvika.

 

Med vänlig hälsning

Lisa Christin Axman

Skribent: Webmaster
Epost: This is a mailto link

Sponsor

 

WWS 2 rad

 

 

Partners 

 

Järnskogs

  

Enervit

 

Albinssons åkeri

 

Moelven-logo-RGB

  

 Rackstad BD

 

 Arvika EM

 

 

 

 

 

Postadress:
Arvika IS - Cykel
Box 52
67122 Arvika

Besöksadress:
Idrottsplatsen Vik
67133 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info