Hoppa till sidans innehåll

Trialtävling

01 JUN 2019 15:47
  • Uppdaterad: 01 JUN 2019 15:47

Cykeltrial är en gren inom Svenska cykelförbundet och en riktigt häftig sport att kolla på. Ta chansen i Arvika den 8 juni!
Deltagarna tävlar i sex olika klasser, från nybörjare till elit. Klasserna styrs inte av ålder utan vilken svårighetsgrad som deltagaren väljer att anmäla sig till. Killar och tjejer kan tävla mot varandra i samma klasser.
Tävlingsarenan har fem olika sektioner. Inom varje sektion finns uppmärkta banor för respektive klass och banorna varierar alltså i svårighetsgrad. En deltagare i taget befinner sig inne i sektionen och kör "sin" bana. Trialcykling kräver mycket balans, spänst och fokus. Om man exempelvis sätter ner foten eller tar stöd med kroppen mot ett hinder medför det en prick. Det gäller att få så få prickar som möjligt. Deltagarna ska ta sig igenom alla sektionerna tre gånger och den som fått minst antal prickar står sedan som segrare.
Alla sektioner ligger nära varandra och det är enkelt att följa flera åkare och se hur de bemästrar hindren. Ni finner tävlingsarenan längst in på Snickaregatan (kör in vid Thermia och fortsätt tills gatan tar slut), dvs gamla festivalcampingenâ. Varmt välkomna!

Skribent: Andy Von Essen
Epost: Adressen Gömd

Sponsor

 

WWS 2 rad

 

 

Partners 

 

Järnskogs

  

Enervit

 

Albinssons åkeri

 

Moelven-logo-RGB

  

 Rackstad BD

 

 Arvika EM

 

 

 

 

 

Postadress:
Arvika IS - Cykel
Box 52
67122 Arvika

Besöksadress:
Idrottsplatsen Vik
67133 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info