Hoppa till sidans innehåll

Träning


 

Den äldre träningsgruppen är inbjudna att träna ihop med skidgänget i Köla nu på Torsdag den 1 december. 

 

Samling 17.25 på Lidl's parkering.
Medtag stavar och pannlampa.

 

 

 

 

Nu drar vi igång barmarksträningen igen

Torsdagen den 13 oktober kl. 18.00 börjar vi med barmarksträningen för alla våra medlemmar. Både skidåkare och MTB-cyklister kan vara med. Samling vid skidstadion med kläder för löpning och lek.

Välkomna önskar Jocke & ledarna

 

Information från föräldramötet den 8/8 2016

Tack till alla som dök upp på mötet, det var roligt att se så många nya ansikten. Det ger styrelse och ledare energi att fortsätta utveckla klubben och verksamheten i den positiva riktning som vi nu slagit in på!

Vi informerade om klubben i allmänhet och hur vi ser på verksamheten innan vi gick in på säsongsstarten av cykelträningen.

klubben i allmänhet:

Vi har sedan 2011 växt från drygt 30 till ca 100 aktiva barn och ungdomar samtidigt som vi har haft en nästan total omsättning av styrelsen mellan 2015 och 2016. Detta betyder att vi i princip har gjort en omstart av hur klubben drivs och att styrelsen drar ett tungt lass just nu. Vårt mål är att erbjuda Arvikas billigaste medlemsavgift och att medlemmar i Arvika IS inte ska behöva sälja Bingolotter, Newbodykalsonger eller salamikorv till jul. Detta klarar vi av genom ett par åtagande som ger klubben så pass god ekonomi att vi hittills har sluppit att skicka ut medlemmarna på försäljningsuppdrag.

En av dessa aktiviteter är att vi hjälper till på Mârtenslördagen från kl. 05.00 till ca. kl. 10.00 på förmiddagen med att hjälpa knallarna och vara ett stöd till mârtensledningen. Vi är fortfarande i behov av mer folk till denna arbetsuppgift så ni som inte var med på mötet kan kontakta Jocke Jansson via E-post This is a mailto link eller mobiltelefon 070-593 49 38 och anmäla er.

Den 27 augusti anordnar Sparbanken den stora föreningsdagen i samband med deras 160-årsjubileum. AIS ska vara med och visa upp sin verksamhet. Vi behöver även här lite hjälp. På vår hemsida www.arvikais.seunder nyheter finns all info som vi har för tillfället. Där finns också kontaktuppgifter till Svenne Spets som håller i trådarna för AIS del. Kontakta honom och erbjud din hjälp den 27 augusti.

Klubben består av tre sektioner: skidor, cykel och sedan en tid även triathlon. 2015 tog vi ett beslut om att enbart satsa aktivt på barn- och ungdomar utan att för den sakens skull neka några vuxna som vill cykla Vätternrundan, åka Vasaloppet eller köra Arvika triathlon. Som medlem i AIS är man medlem i alla tre sektioner vilket innebär att man kan vara med och träna eller tävla i alla tre discipliner iklädd den blå AIS-dressen.

Våra kontaktvägar när det gäller information ut till er medlemmar är i ordning: Hemsida, Facebook, E-post och i vissa fall även sekretariatet i AN. På sikt kommer vi också att använda oss av SMS-grupper.  Vill ni komma i kontakt med oss så är närmsta ledare det enklaste sättet. De hjälper er att kanalisera frågorna till rätt person. Deras kontaktuppgifter kommer att finnas på hemsidan inom kort. Styrelsens kontaktuppgifter finns redan där om ni vill fråga oss någonting som inte direkt berör träningen.

Vår hemsida kommer att göras om i ett antal steg för att på sikt bättre passa våra behov och stämma överens med hur verksamheten bedrivs. Vi kommer då att presentera vårt årshjul med klubbens aktivteter månad för månad så att ni lättare ska kunna se och till viss del planera hur ni kan och vill hjälpa till med det som styrelsen och ledarna inte mäktar med själva. Vad vi gör och beslutar i styrelsen kommer också att presenteras framöver.

Klubben håller årsmöte i slutet av september. Inbjudan till detta kommer att anslås i god tid på hemsidan och i sekretariatet i Arvika Nyheter. Välkomna!

Träning torsdag 11 februari kl 18

Vi räknar med nypistat lagom till träningen. Skate för stora gruppen och alla som vill i knattegruppen. 

 

 

Träning torsdag 28 januari

 Konstsnön bär så dåligt att det tyvärr inte är lönt att åka skidor. Knattegruppen ställer därför in träningen och stora gruppen kör kort löpning och styrketräning i klubblokalen. Inneskor rekomenderas i klubblokalen då det är iskallt på golvet.

 

Träningsläger på Hovfjället 21-24 januari 2016

Skidgänget är på tränings- och kompisläger på Hovfjället. 14 barn och ungdomar mellan 5 - 16 år tränas och umgås under trevliga former. Stora gänget har varit här sedan i torsdags och knattegänget kom upp över dagen idag. Vi har haft härliga skidturer i fina spår med upptåg och mycket skratt. Eftermiddagens pass bestod av stafett och skidfotboll. Stafettlagen delades upp med lika många stora barn som knattar och sträckorna bestod av vanlig skidåkning, froggy-style, enbens- och enstavsåkning, snurrar och baklängesskate. Vi har haft en fantastiskt trevlig helg där alla har bjudit på sig själva och visat den goda kamratskap och hjälpsamhet som vi jobbar med att förmedla till våra skidåkande barn och ungdomar. Ett stort tack till alla föräldrar som är med och hjälper till att valla skidor, värma händer, torka tårar och laga mat. Ja maten ja, ett extra tack till Gunilla som har planerat och lagat mat till alla oss hungriga skidåkare. Vid lördagens köttbullar och makaroner till 34 personer fick hon hjälp av flera föräldrar i gänget. Stort tack för det!

Stora gänget avslutar lägret på söndagen med allianstävling i Mangskog.

// Jocke och ledargänget

 

Omslagsbild 2016

 

// Jocke och ledargänget

 

I menyn till vänster hittar Du skidgruppernas nya aktivitetskalender. Klicka på länken så öppnas kalendern i detta fönster. Ta för vana att titta in här kontinuerligt, ändringar i träningsschemat meddelas här i första hand.

Uppdaterad: 30 JAN 2018 21:26 Skribent: Joakim Jansson
Epost: This is a mailto link

Sponsor

 

WWS

 

 

Partners

 

Järnskog

 

Enervit

 

Albinsson

 

Moelven

 

Rackstad

 

El Motor

Postadress:
Arvika IS - Skidor
Box 52
67122 Arvika

Besöksadress:
Idrottsplatsen Vik
67133 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info