Hoppa till sidans innehåll

Anders och Hans dagens svenska mästare i liggande

13 SEP 2013 21:30
Efter att dimman tillslut lättade bjöd Paradisbanan på hårda och spännande tävlingar. Efter dramatik framför allt i seniorklassen, där det krävdes 3 särskiljningsskott innan vinnaren var klar, stod Anders Brolund och Hans Hägglund som vinnare till slut i vardera klass.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:49

IMG_7461IMG_7453

Till seniorfinalen kom det till slut att krävas 242 poäng och i topp låg Anders Brolund och Helena Jansson på vardera 247. Trots svängningar under finalen var det till slut även dessa två det skulle stå emellan när guldet skulle fördelas ut. Efter de 10 skotten i finalen var de helt lika så man fick ta till särskiljningskott för att kora vinnare. Med idel tior lyckades Anders till slut efter 3 extraskott titulera sig som Svensk Mästare. Där bakom hade även Göran Åhlin klättrat upp till en 3:e plats.

 

I veteranfinalen blev det inte fullt så spännande som särskjutning men istället passade Hans Hägglund från Skultuna avancerat från den andra banan upp till ett SM-guld. Tätt efter skuggade Donald Johansson, Ale, på silverplats och Johny Vadebo, Landskrona, till ett brons.

 

Anders Brolund's Värmland hade i övrigt också en bra dag på skjutbanan där Värmland vann distriktslaget endast en poäng före Stockholm som i sin tur bara var en poäng före Skåne. Tillsammans med Eric Wallberg vann även Anders föreningslaget för Arvika. Silvret gick till Bälgviken och bronset till Ununge.

 

Hos veteranerna var det Västsvenska som tog hem guldet medan Stockholm igen fick se sig besegrade på silverplatsen. Bronset gick till Örebro län.

 

Vi tackar för idag och ser framemot morgondagens ställningar, som har fått starttid kl 10, då vi förväntar oss dimma även imorgon.

Skribent: Eric Wallberg

VÅRA SPONSORER

Brunskogs Försäkringsbolag

Postadress:
Arvika SG - Skyttesport
Eric Wallberg, Lilla Skärmnäs Nytomta 1
67194 Brunskog

Besöksadress:
Arvika Skyttecenter, Paradiset Högvalta
67192 Arvika

Kontakt:
Tel: 0
E-post: This is a mailto link

Se all info