Hoppa till sidans innehåll

Kylslaget men fullsatt skytteläger i Arvika

07 MAJ 2012 23:11
Arvika skytteförening och Värmlands skyttesportförbund hade lördagen den 5:e maj bjudit in till korthållsskytteläger på Paradisbanan.
  • Skapad: 07 MAJ 2012 23:11

Arvika skytteförening och Värmlands skyttesportförbund hade lördagen den 5:e maj bjudit in till korthållsskytteläger på Paradisbanan. Trots att önskningarna om ett behagligt väder inte infriades så var uppslutningen imponerande och hela 35 ungdomar samt 30-talet ledare och föräldrar trotsade snögloppet och slöt upp för en heldag på skjutbanan.

 

Ledare för dagen var Jan-Erik Fäldt från Storfors och tävlingsskyttarna Andrea Franzén och Eric Wallberg tävlande för Arvika SKG som var glatt överraskade över den stora tillströmningen ivriga skyttar. Intresset var t.o.m så stort att alla som önskade delta inte fick plats.  Dagen började med lite teori och en uppdelning i två grupper eftersom de 20 banorna inte räckte till alla på en och samma gång. Medan de lite äldre skyttarna fortsatte teoribiten inomhus så var det de yngre skyttarna som först gav sig ut i kylan. För att inte bli allt för kalla och även för att få en bra träning på att hitta skjutställningen så kördes ett antal kortare övningar. Ledarna passade även på att kolla på alla skyttar och ge lite tips både till de som sköt men även till deras föräldrar och ledare så att de kunde få med sig lite tips hem om vad som kan vara bra att ha på träningarna hemma.

 

Efter någon timme kom ställningsskyttarna ut på banan och löste av de yngre som började likna isbitar mer och mer så de fick gå in och värma sig, äta lunch samt även där få lite teori. När även ställningsskyttarna hunnit blivit kalla, ätit lunch och hunnit blivit varma igen så fortsatte dagen ute på banan där det blev mer fokus på tävlingar både i lag och individuellt. Samtidigt passade Jan-Erik på att hålla lite extra ledarutbildning för de ledare och föräldrar som var på plats där fokus låg både på vad som är viktigt att tänka på som ledare på tävling och träning men även en genomgång av tävlingsprogrammet för säsongen och vad de olika inbjudningarna innebär. Detta för att passa på att ge mervärde åt alla som var på plats och inte bara skyttarna.

Efter en heldag på skjutbanan var förhoppningsvis både skyttar och ledare ett par erfarenheter rikare, bland annat att man alltid ska ha med sig mössa, vantar och filt när man tävlar i skytte i Sverige…  Men trots det bistra vädret så var det idel glada miner hela dagen och en otrolig entusiasm och träningsvilja. Detta bådar gott för sommarsäsongen i skytte-Värmland både i år och i framtiden.

 

Bilder hittas på: http://bilder.arvikaskg.com/#8.0

Skribent: Eric Wallberg

VÅRA SPONSORER

Brunskogs Försäkringsbolag

Postadress:
Arvika SG - Skyttesport
Eric Wallberg, Lilla Skärmnäs Nytomta 1
67194 Brunskog

Besöksadress:
Arvika Skyttecenter, Paradiset Högvalta
67192 Arvika

Kontakt:
Tel: 0
E-post: This is a mailto link

Se all info