Hoppa till sidans innehåll

Tjejernas dag på SM idag!

14 SEP 2013 21:16
Herrarna gjorde ett tappert försök när ställningsskyttet skulle avgöras men hur de än gjorde var det tjejerna som var i fokus och såg till att det var en dramatisk avslutning på SM-tävlingarna i Arvika.
  • Skapad: 14 SEP 2013 21:16

När det var ett skott kvar skiljde det bara en poäng mellan Elin Åhlin som stod på bana ett och den vilt spurtande Linda Strand på bana 6. Allt hängde på det där sista skottet och båda två såg ut att gräva djupt i erfarenhetsbanken för att samla kraft. Elin hade ju goda minnen från Arvika bara för några månader sedan då hon i stor stil tog hem Arvikakedjan, medan Linda senast hon var med på ett SM vann guld så båda visste hur situationen skulle hanteras. Så när den dolda markeringen öppnades hade de båda skjutit varsin nia vilket ledde till att Elin Åhlin höll för favorittrycket och vann SM-guldet på 331 p!

IMG_7614

Efter skyttedrottningarna var det Olle Gabrielsson som lyckades knipa bronset från sin 5:e plats in i finalen, dock slagen av Linda vilket enligt säkra källor innebär att Olle är skyldig Linda en middag...

 

Men det var även ytterligare en tjej i finalen som drog uppmärksamheten till sig. Den blott 14-åriga Fanny Storm från Loos tog alla med just storm genom att skjuta in sig i finalen på 233 p. Detta bara för att sedan skjuta 49 p i knäserien och avancera genom fältet. Linda och Elin kommer få en till tjej att fajtas med framöver!

IMG_7595

Bland veteranerna är det dock väldigt glest med damer i sällskapet så där fick herrarna i lugn och ro kämpa om medaljerna. Dock var kampen även där hård in i det sista där det bara skiljde ett par poäng inför sista skottet mellan Donald Johansson och Lars-Göran Lundqvist. Donald visade dock att han gärna ville ha med sig ett guld till innan säsongen var slut och lyckades med en 8:a i sista skottet knipa sitt 13:e SM-guld före Lars-Göran. Efter dem hade Tore Bjurvén avancerat till en bronsplats.

IMG_7633

 

I lagtävlingen hade Värmland igen en bra dag på banan då de både vann disktriktslaget och föreningslaget genom Karlstad-Ulvsby 2 (!) med Henric Nordlöf och Mattias Gärdestam. Tvåa i distriktslaget kom Dalarna och trea var Gävleborg. Hos förbundslagen var Skultuna tvåa och Söderala trea.

 

I veteranklassen var det Stockholm som vann storstilat före Västsvenska och Värmland.

 

Arvika SKG tackar alla skyttar för fina och spännande tävlingar och hälsar er alla välkomna tillbaka!

 

 

 

 

Skribent: Eric Wallberg

VÅRA SPONSORER

Brunskogs Försäkringsbolag

Postadress:
Arvika SG - Skyttesport
Eric Wallberg, Lilla Skärmnäs Nytomta 1
67194 Brunskog

Besöksadress:
Arvika Skyttecenter, Paradiset Högvalta
67192 Arvika

Kontakt:
Tel: 0
E-post: This is a mailto link

Se all info