Hoppa till sidans innehåll

Arvika SS 80år


logga

Arvika Simsällskap firade 80 år!

 

 

 Alla som var där!

Lördagen den 12 november så var det dags för Arvika SS att fira klubbens 80 årsdag. Gamla och nya medlemmar samlades för att fira. Alla simgrupperna visade upp vad de kunde för sina släktingar och vänner. Allt från de minsta på 6-7 år till de största i tävlingsgrupperna. Där blev bland annat Erik Sortelius utmanad på 100 meter medley av tjejerna i gruppen. Tjejerna tog varsin sträcka och Erik simmade hela distansen själv, det blev ett mycket jämt race där Erik lyckades vinna med en hårsmån.

 Stellan, Lars-Erik och Anders

Tidigare ledare i klubben var också där. Anders Ljunggren som startade upp klubben 1995 efter ett antal år i träda var där. Lars-Erik Sveder som varit med i många år, dels som aktiv men även som ledare var också på plats. Stellan Augustsson, som var konferencier, hade en uppskattad pratstund med de bägge om hur de var förr.

 

 

 

 

 

 

Fika och bakelse!

Efter uppvisningarna och intervjuerna så var det dags för fika och bakelse. Sedan var det fritt fram för bad och lek. De flesta tränare fick också bada vare sig de ville eller inte.

 

Arvika Simsällskap bildades 1931 av bl.a. stadsingenjör Uno Sundén.  På den tiden höll man till i kallbadhuset vid Sågudden.  Verksamheten var aktiv ända fram till början av 80-talet då bristen på ledare och tränare gjorde att verksamheten var tvungen att läggas ner. Men 1995 så lyckades ett gäng driftiga föräldrar med Anders Ljunggren i spetsen att starta upp igen, så idag har klubben ca 200 aktiva medlemmar mellan 5-75 år fördelade på 12st simgrupper från minstingarna i ”baddaren” till de äldsta i vuxencrawlgruppen.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:02 Skribent: Lars Finne

Postadress:
Arvika Simsällskap - Simidrott
Box 206
67125 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info