Hoppa till sidans innehåll

Tvärskog - Åryd (0-2) 1 - 4

18 SEP 2017 10:36
Åryd vinner idag på ren klass. Vi spelar stundtals mycket bra och gör det som behövs.
  • Skapad: 18 SEP 2017 10:36

Matchen börjar med ett Tvärskog som försöker pressa oss till misstag. Det lyckas också och de skapar några farligheter. Här borde vi nog legat under med ett mål. Vi vaknar dock till och inser faran. Vi rullar bollen allt snabbare och till slut rullar vi upp hela Tvärskogförsvaret. Jacob Gustafsson, avslutar iskallt och rullar bollen förbi även målvakten. Tvärskog gör en betydligt bättre match än hemma i Åryd, vi är dock betydligt effektivare. Näste exekutor är Oscar Andersson, på ett fint inlägg lobbnickar han in bollen, över en chanslös målvakt. Fantastiskt fint gjort.

I andra halvlek kommer Tvärskog ut igen och pressar hårt. Denna gång är vi mer förberedda och Tvärskog är inte riktigt lika nära att måla, som i inledningen. Nästa mål kommer efter ett fint anfall och är ett riktigt konstmål. Mustapha klackar in bollen, när både back och målvakt väntar skott. Det ställer motståndarna totalt. Matchen känns avgjord men gamle bekantingen Tobbe Karlsson reducerar, på sedvanligt manér och det blir match igen. Vi börjar byta in fräscha spelare och tar tag i matchen igen och rullar åter upp Tvärskogförsvaret, på ett mycket fint sätt. Inbytte Neo Patron avslutar påpassligt på ett hårt inspel och avgör matchen.  

Vi spelar avslappnat och utnyttjar vår kvalité, till att avgöra matchen säkert. Det ligger en kvalplats i potten för Tvärskog, men det är en rättvis seger. Vi är nu ett riktigt lag där alla drar åt samma håll och är fulla med själförtroende.Det gör oss mycket svårslagna även om några viktiga spelare saknas.

Roligt att se Tobbe igen efter några år. Bättre uppbackad än förra matchen var han mycket bra.

Nu väntar IFK Påryd på Lördag kl 13.00. En sista match innan våra vänner Yei och Chris åker hem till Colombia. Vore riktigt roligt med mycket folk och en riktig kamp i vår sista hemmamatch för året, mot tunga Påryd. 

Skribent: Jan Johansson
Epost: Adressen Gömd

Våra träningskläder kommer från Stadium.


 

Bli en del av ÅIKs satsning du med och engagera dig i en klubb där saker händer!

Vill du engagera dig?
Ta kontakt med följande personer:

Ungdomssatning & styrelsearbete:
Ordförande Henrik Lacko 0727-348640

TIVAB-vallen: Torgny Holmgren
Jomalive Årydcup: Johan Ekberg
Seniorfotboll Herr: Jan Johansson
Sociala Medier: Jimmy Andersson

Postadress:
Åryds IK - Fotboll
Henrik Lacko, Åryd, Åryds Herrgårdsflygel 1
36043 Åryd

Kontakt:
Tel: 0470774023
E-post: This is a mailto link

Se all info