Hoppa till sidans innehåll

Om Åryds IK


Åryds IK är en ideell idrottsförening med fotboll på tävlingsnivå och racketsport på motionsnivå. Föreningens representationslag huserar för tillfället i division 4 elit och har stadigt klättrat i seriesystemet de senaste åren. I seniortruppen ingår även ett utvecklingslag och ett c-lag. Totalt ingår drygt 40 spelare från alla delar av Växjö Kommun i seniortrupperna. Föreningen har även en växande ungdomssektion som det satsas mycket på.

 

Utöver själva idrotten tar Åryds IK även ett stort samhällsansvar på orten. Exempel på detta är att vi kör ut frallor till ett bra pris i ottan på lördagar, har hand om badplatsen på sommaren, har fotbollsskola på sommarlovet, anordnar fotboll i skolan under terminen och ger orten en starkare vi-känsla.

I Åryds IK står vi för sunda värderingar. Alla är välkomna hos oss oavsett kön, ålder, ursprung, etnicitet, hudfärg, sexuell läggning eller ekonomisk status. En del i att ta ställning för detta var att delta i Växjös första Pride-tåg någonsin den 10 maj 2014, något vi hoppas blir en tradition.

 

En stor höjdpunkt för alla i Årydsfamiljen är ÅrydCup. Sveriges största 11-mannainomhusturnering för herrar. Under två helger i januari-februari går den av stapeln med nästan 40 lag och tusentals åskådare. Under dessa helger hjälper alla med Årydshjärta till att göra det till ett evenemang att minnas.

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:36 Skribent: Johan Pettersson

Våra träningskläder kommer från Stadium.


 

Bli en del av ÅIKs satsning du med och engagera dig i en klubb där saker händer!

Vill du engagera dig?
Ta kontakt med följande personer:

Ungdomssatning & styrelsearbete:
Ordförande Henrik Lacko 0727-348640

TIVAB-vallen: Torgny Holmgren
Jomalive Årydcup: Johan Ekberg
Seniorfotboll Herr: Jan Johansson
Sociala Medier: Jimmy Andersson

Postadress:
Åryds IK - Fotboll
Henrik Lacko, Åryd, Åryds Herrgårdsflygel 1
36043 Åryd

Kontakt:
Tel: 0470774023
E-post: This is a mailto link

Se all info