Hoppa till sidans innehåll

Dukning av Jämtkrafthallen


 

Instruktion dukning av Jämtkrafthallen inför tävling

 

Hagarna ska vara ca 5 x 10 m/bord. En hage är ca 2 m lång vilket innebär att det ska vara 5 hagar på längden samt 2,5 hagar på bredden. Mellan varje bord så sätter vi upp 2 st hagar på tvären mot domarbord och gångar eller övriga kortsidor så bredden blir ca 5 m/bord.

 

Börja med att sätta upp 5 st hagar längst upp till vänster på långsidan (väggen med klockan) sett från entrén. Därefter så ska det vara en gång på ca 1,5 meter så man kan ta sig till borden och sedan 10 hagar på raken. Därefter en gång igen på ca 1,5 meter och 10 hagar igen.

 

Handbollsmålen ska tas bort och flyttas längst upp till höger bortanför gymmet respektive längst till vänster vid längdhoppsgropen. Målen ska läggas ner så att inga barn klättrar på det och välter ett stående löst mål över sig.

 

Vi kommer då att från vänster ha 5 rader med 4 bord och därefter

 

1 rad med 3 st bord pga stavhopparmattan och längst ut till höger har vi 2 st bord. Runt de 2 borden blir hagarna bara 4 hagar långa pga innerkurvan på löparbanorna så där spelar vi med de yngsta klasserna.

 

Längst till vänster i hallen bakom handbollsmålet får vi även plats med ett bord och där måste vi röja undan materiel och utrustning som står där redan. Flytta utrustningen till den bortre trekanten i innerkurvan bakom handbollsmålet längst upp till vänster i JK-hallen.

 

Totalt 20 + 3 + 2 + 1 = 26 bord innanför löparbanorna i JK-hallen.

 

Vi sätter även upp 2 st bord på de bortre löparbanorna längst till höger med samma mått som i övriga hallen dvs 5 hagar långt och 2,5 hagar brett.

 

Totalt med alla bord 26 + 2 = 28 bord.

 

Numrering på borden ska börja räknas med nr 1 från vänster vid låsta bollförrådet.  Ta med ett vattenpass för koll att borden inte lutar åt något håll.  Domarbord på bortre sidan av varje bord räknat från entrén.   

Bord nr 5-11 ska vara våra nyaste bord pga det blir finalbord för olika klasser.  

                                                                    /Conny 20191128

Uppdaterad: 28 NOV 2019 17:28 Skribent: Conny Gradin
E-post: Adressen Gömd

= = V å r a   s p o n s o r e r  = =

Frösö Park

Storm Heliworks

Logga rätt blåfärg dat 2007-09-17

 

Syd Sport

 

Postadress:
Ås IF - Bordtennis
Jämtkrafthallen, Åsvägen 1
83694 Ås

Besöksadress:
Hovängen idrottsplats, Åsvägen
83694 Ås

Kontakt:
Tel: 063511758
E-post: This is a mailto link