Jag har skrivit en del om hur man ska äta men inte några konkreta exempel på vad. Här kommer därför några sådana! Det som är i fet stil ser jag som extra bra mat! Med bra mat lägger jag störst vikt på näring (som som vitaminer och mineraler) och att maten innehåller tillräckligt med energi för de som idrottar mycket. Men jag har också rätt fett och rätt kolhydrater i åtanke!

Frukost
- Müsli med fil eller yoghurt, ett glas jucie eller en frukt, en macka med keso, kalkon, skinka, eller ost och gärna med en grönsak på som t.ex. paprika eller tomat.
- Gröt med mjölk tillsammans med frukt, bär eller nötter. En macka (se ovan)
Övriga bra tillbehör: Kokt ägg, fruktsallad, knäckebröd
Undvik: sötade flingor, vitt bröd, sötad yoghurt, oboy, "hoppa över frukosten".
Lunch
- Pasta, ris, potatis, cous cous, bulgur, quinoa
- Kyckling, fisk, kött, baljäxter
- Avokado, nötter, frön, ev sås
- Grova grönsaker: Broccoli, blomkål, morot, spenat
- Sallads grönsaker: Tomat, salladsblad, gurka
- Bröd och frukt
Undvik: Att missa någon "grupp av livsmedel", att alltid välja salladsgrönsaker före grova.
Middag - se lunch
Mellanmål och kvällsmat
- Frukt - i alla former
- Grönsaker - som te.x. morötter
- Grov smörgås (gärna fullkorn med hela korn) med keso, leverpastej, skinka, ost.
- Nötter och torkad frukt
- Keso/kesella-blandning
- Smoothie på bär och frukt
Undvik: Risifrutti, drickyoghurt, godis, vitt bröd.
Se även min blogg för mer recepttips! http://ellaskostochfriskvard.blogg.se/