Hoppa till sidans innehåll

ÅSK-löpet 2010


ÅSK-löpet 2010

Den 18 maj sprang 94 löpare ÅSK-löpet för 12:e gången. I år hade banan en ny sträckning och starten blev något dramatisk då löparna inte var på det klara med vilket håll dom skulle springa.

Efter kort instruktion kom dock startfältet iväg i ett högt uppskruvat tempo. Deltagarantalet var tyvärr något färre än i fjol vilket troligtvis berodde på de tunga regndropparna som hängde i luften. En liten skur strax innan start, annars var det uppehåll för båda startfälten.

Tuffaste striden var i herrklassen, där Rikard Nedar och Niclas Köhler i kamp med Jonas Andersson kämpade för att komma först över mållinjen. Det blev Rikard som knep segern tätt följ av Niclas och knappa minuten efter Jonas Andersson.

I damklassen blev det fjolårets tredjepristagare som tog hem första platsen med en inskription i vandringspriset, Linda Tersing för Sjuntorps IF. Caroline Westman fick i år nöja sig med en andra plats, inte heller hon många sekunder bakom segraren. En nykomling på tredje platsen var Lena Wallin för Volvo Aero.

Även i år såg vi tyvärr en minskning i ungdomsklassen, hoppas det bara är en tillfällighet då vi månar om våra barn och ungdomar och vill att fotboll, motion och löpning skall locka till lust att röra på kroppen. Alla som ställde upp hade tävlingssiktet rätt inställt.

Den yngre klassen var som vanligt hetsiga i starten och här var det Elin Brugg och Herman Nedar (sonen i löparfamiljen Nedar) som vann 1,5 km flickor respektive pojkar.

I klassen 3 km var det ingen åldersbegränsning i år, vilket drev upp deltagarantalet något. På tjejsidan vann återigen Amalia Segerqvist och killklassen vanns av Emil Karlsson med fjolårsvinnaren Viktor Karlsson tätt i ryggen.

Vill återigen tacka deltagare, funktionärer och sponsorer för ert deltagande och engagemang i årets ÅSK-löp. Hoppas på återseende nästa år.

 

Motionssektionen Åsaka Sportklubb

 

Resultatlista: Resultat_2010.xls

Uppdaterad: 19 MAJ 2017 05:59 Skribent: Susanne Madsen

 


 
Klicka på bilden för att se alla våra sponsorer! 
sponsorer 

Postadress:
Åsaka SK - Fotboll
Åsevi Idrottplats
46195 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520424190
Fax: 0520424190
E-post: post@asakasportklubb...

Se all info