Hoppa till sidans innehåll

ÅSK-löpet 2012


För 14:e gång arrangerades ÅSK-löpet vid Åsevi idrottplats i Åsaka. I år fick namnet göra skäl för sig då det under dagen drog över ett regält åskväder. Tyvärr följdes detta av hällregn som till viss del höll i sig under delar av loppet. Trots detta hade 83 entusiastiska och glada löpare tagit sig till Åsevi för att springa 1,5 km, 3 km eller 6 km i härlig skogsterräng.

Som vanligt var barnen i 1,5 km klassen hetsiga vid startlinjen. Några som var revanschsugna från förra året var Alvin och Algot Andersson. Först över mållinjen blev som förra året Alvin Andersson med tiden 7.25, hela 11 sek bättre än 2011. Lillebror Algot tog en fin tredjeplacering med löparstarke Axel Spetz på en andraplats.

Även i klassen 1,5 km för flickor fick vi en repris från ifjol med Signe Bernlo på en första plats på 7.26 och Ebba Severinsson på en andraplats. Alice Axelsson kom på 10:e plats i fjol men hämtade upp sig till en fin tredjeplats i år.

Visst har barnen blivit äldre, men med årets väderförutsättningar måste jag säga att dom gjorde bra ifrån sig.

På herrsidan var det Rickard Talleberg som drog det längsta stråt i år. Han tog hem segern på tiden 22.40 vilket var knappa minuten långsammare än ifjol. Vi fick Robert Stenberg på andraplats och en trogen ÅSK-löpare Per Svensson på en tredjeplats.

Damklassen sprangs hem av Trollhättans treathlonmästare EvaLott Elefant på tiden 27.46. Två blev Amalia Segerqvist och trea blev Elinore Karlsson.

Återigen blev det få som ställde upp i klassen över 3 km, här hoppas vi på bättre deltagande kommande år. Bäst i P3 blev Viktor Karlsson och i F3 blev det Frida Karlsson som stod högst på pallen.

En av våra nya sponsorer till årets lopp, var Intersport, som sponsrat med ett antal rabattkort som erbjöd tre rabatterade inköp i butiken på Överby. För övrigt är det Kryddlund som sponsrar med glass till alla barnen

Tack än en gång till alla löpare och funktionärer för en väl genomförd tävling.

//Mvh Motionssetionen

Resultat:

Resultat_2012

Uppdaterad: 19 MAJ 2017 05:59 Skribent: Susanne Madsen

 


 
Klicka på bilden för att se alla våra sponsorer! 
sponsorer 

Postadress:
Åsaka SK - Fotboll
Åsevi Idrottplats
46195 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520424190
Fax: 0520424190
E-post: post@asakasportklubb...

Se all info