Hoppa till sidans innehåll

ÅSK-löpet 2013


ÅSKlöpet 15 år

Tisdagen den 15 maj sprang ett hundratal deltagare ÅSK-löpet för 15:e gången. Detta år fick vi i alla fall tur med vädret! Solen kom fram efter moln, hagel och skyfall tidigare under dagen. Tidigare år har loppet fått göra skäl för sitt namn, "Åsklöp" med både regn och kyla. Med härligt väder och i underbar terräng, genomfördes jubileumsloppet i en skön stämning hos både vuxna och barn. Hejarropen var bedårande när löparna sprang in på upploppet. Vi fick se flera tuffa kamper mellan deltagarna, alla vill vara först över mållinjen.

Även i år fick vi en ökning av antalet löpare i den äldre åldersklassen. Kul att det finns så många härliga löpare som gästar oss i Åsaka en sådan fin försommardag. 

ÅSKloppet 2013 start

 

Först ut var barnklassen 1,5 km för både pojkar och flickor. Som vanligt var man het på gröten och brottades lite smått framme vid startlinjen. Trycket var så hårt att vi fick starta någon minut före utsatt tid. Väl iväg spred fältet strax ut sig. Vi har stor spridning på åldrar med barn från 3-4 år upp till 12 år.

 

 

 

ÅSKloppet 2013 vinnare

 

Först över mållinjen av killarna, kom fjolårsvinnaren Alvin Andersson på 6,55, vilket är en kanontid. Nästan en minut senare kom Axel Spetz på 7,47 och på en hedrande 3:e plats kom Gustav Olsson på 7,55. Flickorna var också jätte duktiga, där segraren i flickklassen Signe Bernlo sprang på 6,57 vilket gav en andra placering totalt i loppet. Även hon försvarade en seger från ifjol. Två på tiden 8,06 kom Ebba Severinson, också hon på samma placering som året innan och på tredjeplats kom uppstickaren Ella Östberg på tiden 9,16.

 

 

 

I 3km klassen hade vi endast två startande. På herr sidan hade vi fint besök av en utbytesstudent från Schweitz, Johan Böni som sprang för Göteborg-Majorna orienteringsklubb. Han sprang in på rekordsnabba 10,31. I damklassen hade vi Linda Tersing som enda deltagare på tiden 15,00.

 

Så till den allt mer populära 6km banan, med rekorddeltagande på 48 löpare. Här var hetsen inte lika stor vid starten utan man passade mer på varandra och höll sin startposition. Löparna höll ihop som en enad klunga en bra bit in i loppet. Efter ca 20 minuter dök den snabbaste löparen upp, Patrik Johansson från TV88 som kom i mål på fina 21,34. På andra plats hade vi fjolårets vinnare Rickard Tallberg på tiden 21,49. Som trea kom Christoffer Eriksson, som numera springer för TFK, på tiden 23,38

I damklassen hade vi totalt 8 tjejer som sprang. Kanske något få mot vad vi hoppats på, men så hade ju många spetsat in sig på Vårruset som startade dagen därpå. Segrare i damklassen 6 km blev för första gången Malin Andersson på tiden 27,23. Malin som laddade upp inför lördagens Göteborgsvarv, fick även ta över vandringspriset från Eva-Lott Elefant som i årets lopp sprang in på en tredjeplacering på 28,23. Mellan dessa två kom Vargötjejen Emma Nilsson på fina 27,54.

 

Dagen avslutades med prisutdelning och sommarsång från två små Åsaka flickor.

Vi tackar återigen deltagare, funktionärer och sponsorer för Ert bidrag till ett fint evenemang på Åsevi. Vi hoppas få ytterligare 15 fina år med ÅSK-löpet och att tävlingen lyckas fånga intresset hos ännu fler deltagare framöver.

 

Tack och välkommen åter//Tävlingsledningen

 

 Resultat för ÅSK-löpet 2013

  

Uppdaterad: 19 MAJ 2017 05:59 Skribent: Håkan Stenholm

 


 
Klicka på bilden för att se alla våra sponsorer! 
sponsorer 

Postadress:
Åsaka SK - Fotboll
Åsevi Idrottplats
46195 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520424190
Fax: 0520424190
E-post: post@asakasportklubb...

Se all info