Hoppa till sidans innehåll

Match & Resultat 2019


Damer, Div 3 Södra

 

 

 

Damer, Utveckling A 

 

 

16/3 DM Intersport Cup

ÅTR - Toarpsalliansen 1 - 3

Målet av: Emelie Mårtensson

Vi inledde matchen lite stressat och nervöst men hade ändå spelövertaget samt tryggt spel i backlinjen. Redan i 6:e minuten så tar vi ledningen med 1-0 då Emelie Mårtensson satte bollen jättesnyggt efter ett fint inspel från Tilda.

Det var mycket kamp på mittfältet där vi vann många andrabollar och störde Toarpsalliansens uppspel på ett bra sätt. I 26:e minuten så tog bollen oturligt på en arm i vårt straffområde och domaren blåste straff vilken resulterade i kvittering 1-1. Därefter så blev bortalaget hetare och vi tappade lite i våra positioner och sjönk ner lite mer.

När det var ca tio minuter kvar av första halvleken så hade vi en jättechans till att ta ledningen efter ett anfall med ”klapp-klappspel” nerifrån backen och upp till Linda som slår ett inlägg till Tilda som nyper till med sin hårda vänster men deras målvakt var mycket reflexsnabb och gjorde en kanon räddning.

Under pausen så pratade vi om att vara hetare och bli vassare, ligga kvar centrerat med våra anfallare och inte stöta för mycket på målvakten då hon är mycket duktig samt att våga tro på det. Vårt nya spelsystem börjar sätta sig mer och mer men att bollen måste släppas snabbare.

Efter knappt tio minuters spel  i andra halvleken så blåste domaren ytterligare för en straff till Toarp då han ansåg att vår spelare rev ner deras i straffområdet. Tungt med ytterligare en straff och då var resultatet 1-2 och inte nog med det så i 60:e minuten så satte de även 1-3. Där efter så satsade vi på ett mer offensivt spel men de var fysiskt tuffa och hade egentligen inte så många chanser. Vi hade totalt sett under matchen många fler och vassare chanser än vad Toarpsalliansen hade men vad hjälpte det när deras målvakt tog allt.

Surt med ytterligare en förlust men det blev tungt med två straffar mot oss som avgjorde men vi tar med oss att spelet sitter bättre och bättre samt att flera av spelarna var spelbara och brytningssäkra och fördelade många fina passningar till kompisarna.

Nu ser vi fram mot den sista DM matchen som spelas på söndag den 24/3 16.15 på Odenvi mot Hyssna IF.

Truppen: Linnea Åkesson, Linnéa Gunnarsson, Karin Johansson Ingesson, Kennedy Clark, Emelie Fredriksson, Clara Gunnarsson, Linda Ottosson, Miranda Andersson, Emelie Mårtensson, Emma Brisbo, Tilda Isaksson, Lovisa Robinsson, Rebecca Kivisora, Sara Magnusson, Nathalie Nilsson, Johanna Kivisora

---------------------------------------------------------------------------------------------------- 

9/3 DM Intersport Cup

Hemsjö IF - ÅTR 2 - 1

Målet av: Tilda Isaksson

En blåsig, regnig och kall lördagsmorgon den 9 mars gav sig damerna av för att spela sin första DM-match för säsongen som gick på Alströmervallen i Alingsås och motståndet var Hemsjö IF. Det var pirrigt men taggat i omklädningsrummet inför matchen då vissa nya positioner skulle testas.

Vi inledde lite nervöst, hade lite svårt att hitta positioner men annars såg det bra ut de första minuterna och Tilda kunde komma fri på vänsterkanten och lade ett inlägg framför mål där Mårtensson befann sig men fick ingen utdelning tyvärr. Vi trummade på, det blev mycket spel på vänsterkanten och i 22:e min efter en fin passning upp till Tilda kunde hon driva inåt och sedan lägga in den i mål med sin fina vänsterfot och vi hade 1-0!. Tyvärr så blev glädjen kortvarig då Hemsjö satte 1-1 i kommande anfall efter lite slarv från oss.

Det kändes som vi hade piggare ben men Hemsjö spelade tufft och vi fick inte riktigt ordning på positioner och passningar, vi kom in i lite ”rensningsspel” men Hemsjö lyckades ändå ta sig förbi och i 38:e minuten satte de 2-1 och detta resultat stod sig halvleken ut.

I paus pratade vi om att vi tenderade att överjobba på mittfältet, att vi skulle försöka förflytta oss kortare sträckor. Vi hade också en tendens att falla ner med toppen vilket vi skulle försöka undvika och inte låta Hemsjö slå passningar mellan inner- och ytterbackar och jobba ut snabbare och bredda spelet vid tillbakaspel till målvakt samt att ha tålamod och börja våga spela bakåt.

I andra halvlek blev spelet mycket bättre och vi hade mer spelövertag, passningarna började sitta och vi kunde spela oss ur situationer mer och mer. Vi trummade på och kom igenom i anfall mer och mer.  Tilda kunde lägga in bollen från vänsterkant och Mårtensson var nära att få tag på bollen framför mål men det ville sig inte. Vi var vid ett par tillfällen nära att näta, vi hade en ribbträff på Mårtensson och Kennedy fick på ett snyggt långskott som gick över men vi hade inte marginalerna med oss.

I mitten av andra halvlek ställde vi om till 3 backs-linje och satsade ytterligare på anfall men det ville sig inte, Hemsjös målvakt var bra och gjorde fina räddningar och rensningar. Det blev förlust med 2-1 trots att vi hade hård press i princip hela andra halvlek.

Nu tar vi nya tag till nästa DM-match som är mot Toarpsalliansen på Odenvi den 16 mars 16.15. För att vara ett första försök med nya positioner och nytt spelsätt så var det ingen dålig match från vår sida och tränar vi på så kommer det sitta som en smäck framöver. Vi sätter inga + i DM-matcherna utan sparar det till seriespelet men nämnas bör ändå Maja Josefsson som gör en jättebra match. 

Truppen: Lovisa Robinsson, Linnea Åkesson, Emelie Fredriksson, Emelie Mårtensson, Gabriella Gustavsson, Clara Gunnarsson, Karin Johansson Ingesson, Linda Ottosson, Emma Brisbo, Nathalie Nilsson, Elin Ekwall, Johanna Kivisora, Maja Josefsson, Tilda Isaksson, Jennifer Land. 

Ledare: Glenn Södergren, Eva Brisbo, Joakim Gustavsson, Anders Ottosson.  

Uppdaterad: 16 SEP 2018 22:43 Skribent: Anette Kjellén

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabeller: (Klickbara tabeller)

A-lag Herr

A-lag Dam

U-lag Herr

U-lag Dam

 

Swish: 1230498576

 

 

 

DM Intersport Cup:

Herr grupp 1

23/3 15.00 ÅsarpTrädet FK - IFK Trollhättan

Odenvi Konstgräs 

 

Dam grupp 14

24/3 16.15 ÅTR - Hyssna IF

Odenvi Konstgräs

 

 

Nästa seriematch:

Herr: Div. 4 Norra

18/4 18.30 ÅsarpTrädet FK - Götene IF

Arena Vallensås

 

 

Dam:  Div. 3 Södra

22/4 16.00 Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro - ÅTR

Bergevi IP Främmestad

 

 

Herr: Utveckling Elit Div 2 Östra

22/4 17.00 Skultorps IF - ÅsarpTrädet FK

Orkanvallen

  

Dam: Utveckling 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Åsarp-Trädet FK - Fotboll
Åsarps IP & Arena Vallensås, Box 175
52043 Åsarp

Kontakt:
Tel: 051550491
Fax: 051550491
E-post: This is a mailto link

Se all info