Hoppa till sidans innehåll

Andra plats för ÅTR i första Futsal KM för Ulricehamns kommun

16 DEC 2018 22:00
Spelades i Ekeberga hallen med ÅsarpTrädet FK som arrangör ...
  • Skapad: 16 DEC 2018 22:00

Under fredagskvällen den 14 december spelades det första kommunmästerskapet för damer i Futsal för Ulricehamns kommun. Turneringen arrangerades av Åsarp Trädet FK och spelades i Ekebergahallen. Deltagande lag var Tvärred/Vegby, Södra Ving/Timmele, Ulricehamns IFK och ÅsarpTrädet/Redväg.

I vår första match ställdes vi mot Södra Ving/Timmele och det märktes att det var lite nervöst, ganska typiskt för första match i en cup. SV/T spelade fysiskt men vi stod emot bra. Vi försökte ha tålamod och rulla boll och matchbilden var jämn men SV/T fick in ett turligt mål, hårt skott som touchade spelare och in i mål och vi hade 0-1 i baken. Vi trummade på och tempot var högt, vi hade chanser men det ville sig inte. Vi hade lite stökigt med bytena, fick tillsägelse av domaren att vara noggrannare och över lag så var det lite stressat och nervöst spel och SV/T kunde göra 0-2 vilket blev slutresultatet. Funktionärerna utsåg matchens lirare i alla matcherna för båda lagen och i första utsågs för oss: Clara Gunnarsson

Vi snackade i den lilla pausen mellan matcherna att skärpa oss med bytena, att försöka lugna ner spelet, ha tålamod och försöka sätta pressen ut mot kanterna. I andra matchen var motståndet Tvärred/Vegby, ett lag vi mött för några år sedan men aldrig inomhus men vet att de alltid är bra. Vi satte upp ett bra tempo, det var hårt och distinkt spel från start. En jämn match där chanserna böljade bort och fram men där vi satte första målet 0-1 genom Emelie Mårtensson men Tvärred/Vegby kontrade ganska omgående och kvitterade till 1-1. Vi hängde inte läpp utan kämpade på och Linda Ottosson kunde sätta 1-2 när det återstod någon minut och vi lyckades hålla undan och vinna. Matchens lirare: Karin Johansson Ingesson.

Stärkta av den segern hade vi UIFK kvar i grundspelsomgången och den matchen visste vi skulle bli tuff, de är snabba tekniska spelare. Matchen startade i ett rasande tempo där spelet flög fram och tillbaka med chanser åt båda håll. Vi lyckades hålla taktiken med pressen och täcka av mycket och gjorde det svårspelat för UIFK, vi tvingade dem till försök med individuella avancemang istället för spelupplägg och där vi hade lättare att bryta och ta över spel. Vi hade några chanser till mål också men det ville sig inte riktigt och tack vare strålande försvarsspel fick vi med oss oavgjort 0-0. Matchens lirare: Emelie Fredriksson.

Med detta resultat, en förlust, en vinst och en oavgjord, fick vi spela semifinal mot Södra Ving/Timmele, laget som vi åkte på förlust mot i första matchen. Nu var vi supertaggade till revansch!! Final hägrade och vi skulle ge järnet för att ta oss dit. Det blev åter en jämn match, men vi var denna gång lugnare, hade spelat in oss och hade tålamod. Vi kunde avstyra och Linnea gjorde viktiga räddningar. Vi hade ett antal målchanser men först när det återstod någon minut kunde Jossan, ur en till synes omöjlig vinkel på högerkanten, sätta 0-1 och med detta var finalen ett faktum!! Matchens lirare: Emelie Mårtensson.

I finalen ställdes vi mot Tvärred/Vegby som vi tidigare vunnit mot med 1-0 i grundspelsomgången. Vi var taggade och försökte vårt bästa men det är erfarna tjejer i Tvärred/Vegby som spelar smart och var starka. Vi hade chanser men deras målvakt var duktig. Matchen gick och man började fundera över om det skulle bli den första förlängningen i turneringen men då fick Tvärred/Vegby på en guldträff som letade sig in i mål bakom Linnea med en dryg minut kvar att spela. Vi försökte vårt bästa men tiden rann ut och vi förlorade tyvärr matchen med 1-0. Matchens lirare: Linda Ottosson.

Vi gratulerar Tvärred/Vegby till titeln, de spelade bra och smart och var väl värda segern. Vår egen insats i turneringen är mer än godkänd, även om det var lite surt att förlora finalen så får man ju ändå vara nöjd med att komma tvåa.

En mycket väl genomförd turnering tjejer!! Alla gjorde sitt bästa och gav järnet! Stolta lagledare satt på bänken ska ni veta!

 

Laget som spelade: Linnea Åkesson, Lovisa Robinsson, Karin Johansson Ingesson, Emelie Fredriksson, Clara Gunnarsson, Linnea Gunnarsson, Linda Ottosson, Sara Moensjö, Nathalie Nilsson, Josefine Notaro, Emelie Mårtensson, Tilda Isaksson.

Ledare: Anette Kjellén, Peter Isaksson, Eva Brisbo.

Skribent: Anette Kjellén
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabeller: (Klickbara tabeller)

A-lag Herr

A-lag Dam

U-lag Herr

U-lag Dam

 

Swish: 1230498576

 

 

 

DM Intersport Cup:

Herr grupp 1

9/3 12.30 ÅsarpTrädet FK - Borås AIK

Odenvi Konstgräs 

 

Dam grupp 14

9/3 13.00 Hemsjö IF - ÅTR

Alströmervallen Konstgräs

 

 

Nästa seriematch:

Herr: Div. 4 Norra

18/4 18.30 ÅsarpTrädet FK - Götene IF

Arena Vallensås

 

 

Dam:  Div. 3 Södra

22/4 16.00 Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro - ÅTR

Bergevi IP Främmestad

 

 

Herr: Utveckling 

 

  

Dam: Utveckling 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Åsarp-Trädet FK - Fotboll
Åsarps IP & Arena Vallensås, Box 175
52043 Åsarp

Kontakt:
Tel: 051550491
Fax: 051550491
E-post: This is a mailto link

Se all info