Hoppa till sidans innehåll

Årets DM avslutades med en seger!

26 MAR 2019 18:52
ÅTR - Hyssna IF 2 - 1 …
  • Skapad: 26 MAR 2019 18:52

I lördags så spelade damerna sin sista DM-match för säsongen. Efter två inledande förluster hade vi ingen chans till avancemang och samma läge gällde för motståndarna Hyssna IF. Vi var dock taggade och revanschsugna efter tidigare snöpliga förluster.

Vi ställde återigen upp med 3-backlinje och som föregående match kändes det stabilt och tryggt på backen den här gången med Karin, Maja och Kennedy. Vi tog tag i spelet relativt omgående och började rada upp chanserna. Vi försökte driva upp tempot men det var svårt och vi föll in i Hyssnas lite makligare takt. I 20:e matchminuten kunde dock vår supersnabba Emelie Mårtensson, för dagen insatt i anfallet, trycka in 1-0 på retur från deras målvakt.

Vi hade ytterligare målchanser bland annat ribbträff av Karin och Rebecca Kivisora som höll sig framme men bollen gick precis utanför mål. Efter knappt 30 minuters spel fick vi på ett flygande anfall som avslutades med inlägg av Mårtensson och Kivi kastade sig fram och stötte in den, 2-0! Detta resultat stod sig halvleken ut.

I paus snackade vi om att våga äga bollen mer, att det såg bra ut när vi rullar boll och försöka att inte slänga iväg passningarna, att städa och hålla rent i egna tredjedelen och försöka spela igenom mittfältet istället för långbollar.

Andra halvlek fortsatte vi att rada upp chanser, Sara Moensjö mfl. fick flera frilägen men det ville sig inte. Vi hade en jättechans på hörna där bollen tog i ribba, studsade ner och ut. Vi spelade med mer tålamod och ägde i princip spelet hela matchen. Vid ett missförstånd mellan back och målvakt fick Hyssna en gratischans i slutet av matchen och satte 2-1 vilket blev slutresultatet.

Härligt med vinst!!

Spelet kommer mer och mer och det ser mycket lovande ut, bra jobbat!

Truppen: Lovisa Robinsson, Kennedy Clark, Karin Johansson Ingesson, Maja Josefsson, Emelie Fredriksson, Rebecca Kivisora, Nathalie Nilsson, Clara Gunnarsson, Tilda Isaksson, Emelie Mårtensson, Linda Ottosson, Linnea Åkesson, Emilia Alriksson, Moa Odén, Sara Moensjö

 

 

Skribent: Anette Kjellén
Epost: Adressen Gömd


Swish: 1230498576

 

 

 

DM Intersport Cup:

Herr 1/16 Final

22/4 17.30 Vinninga AIF - ÅsarpTrädet FK 

Lindvallen 

 

 

 

 

Nästa seriematch:

Herr: Div. 4 Norra

18/4 18.30 ÅsarpTrädet FK - Götene IF

Arena Vallensås

 

 

Dam:  Div. 3 Södra

22/4 16.00 Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro - ÅTR

Bergevi IP Främmestad

 

 

Herr: Utveckling Elit Div 2 Östra

22/4 17.00 Skultorps IF - ÅsarpTrädet FK

Orkanvallen

  

Dam: Utveckling Västergötland

1/5 16.00

Trollhättans FK/Halvorstorp - ÅTR

Stavrelunds IP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Åsarp-Trädet FK - Fotboll
Åsarps IP & Arena Vallensås, Box 175
52043 Åsarp

Kontakt:
Tel: 051550491
Fax: 051550491
E-post: This is a mailto link

Se all info