Hoppa till sidans innehåll

Förlust i första DM matchen

10 MAR 2019 16:27
Hemsjö - ÅTR 2-1 …
  • Skapad: 10 MAR 2019 16:27

En blåsig, regnig och kall lördagsmorgon den 9 mars gav sig damerna av för att spela sin första DM-match för säsongen som gick på Alströmervallen i Alingsås och motståndet var Hemsjö IF. Det var pirrigt men taggat i omklädningsrummet inför matchen då vissa nya positioner skulle testas.

Vi inledde lite nervöst, hade lite svårt att hitta positioner men annars såg det bra ut de första minuterna och Tilda kunde komma fri på vänsterkanten och lade ett inlägg framför mål där Mårtensson befann sig men fick ingen utdelning tyvärr. Vi trummade på, det blev mycket spel på vänsterkanten och i 22:e min efter en fin passning upp till Tilda kunde hon driva inåt och sedan lägga in den i mål med sin fina vänsterfot och vi hade 1-0!. Tyvärr så blev glädjen kortvarig då Hemsjö satte 1-1 i kommande anfall efter lite slarv från oss.

Det kändes som vi hade piggare ben men Hemsjö spelade tufft och vi fick inte riktigt ordning på positioner och passningar, vi kom in i lite ”rensningsspel” men Hemsjö lyckades ändå ta sig förbi och i 38:e minuten satte de 2-1 och detta resultat stod sig halvleken ut.

I paus pratade vi om att vi tenderade att överjobba på mittfältet, att vi skulle försöka förflytta oss kortare sträckor. Vi hade också en tendens att falla ner med toppen vilket vi skulle försöka undvika och inte låta Hemsjö slå passningar mellan inner- och ytterbackar och jobba ut snabbare och bredda spelet vid tillbakaspel till målvakt samt att ha tålamod och börja våga spela bakåt.

I andra halvlek blev spelet mycket bättre och vi hade mer spelövertag, passningarna började sitta och vi kunde spela oss ur situationer mer och mer. Vi trummade på och kom igenom i anfall mer och mer.  Tilda kunde lägga in bollen från vänsterkant och Mårtensson var nära att få tag på bollen framför mål men det ville sig inte. Vi var vid ett par tillfällen nära att näta, vi hade en ribbträff på Mårtensson och Kennedy fick på ett snyggt långskott som gick över men vi hade inte marginalerna med oss.

I mitten av andra halvlek ställde vi om till 3 backs-linje och satsade ytterligare på anfall men det ville sig inte, Hemsjös målvakt var bra och gjorde fina räddningar och rensningar. Det blev förlust med 2-1 trots att vi hade hård press i princip hela andra halvlek.

Nu tar vi nya tag till nästa DM-match som är mot Toarpsalliansen på Odenvi den 16 mars 16.15. För att vara ett första försök med nya positioner och nytt spelsätt så var det ingen dålig match från vår sida och tränar vi på så kommer det sitta som en smäck framöver. Vi sätter inga + i DM-matcherna utan sparar det till seriespelet men nämnas bör ändå Maja Josefsson som gör en jättebra match. // Ledarna

Truppen: Lovisa Robinsson, Linnea Åkesson, Emelie Fredriksson, Emelie Mårtensson, Gabriella Gustavsson, Clara Gunnarsson, Karin Johansson Ingesson, Linda Ottosson, Emma Brisbo, Nathalie Nilsson, Elin Ekwall, Johanna Kivisora, Maja Josefsson, Tilda Isaksson, Jennifer Land.

Ledare: Glenn Södergren, Eva Brisbo, Joakim Gustavsson, Anders Ottosson.  

Skribent: Anette Kjellén
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabeller: (Klickbara tabeller)

A-lag Herr

A-lag Dam

U-lag Herr

U-lag Dam

 

Swish: 1230498576

 

 

 

DM Intersport Cup:

Herr grupp 1

23/3 15.00 ÅsarpTrädet FK - IFK Trollhättan

Odenvi Konstgräs 

 

Dam grupp 14

24/3 16.15 ÅTR - Hyssna IF

Odenvi Konstgräs

 

 

Nästa seriematch:

Herr: Div. 4 Norra

18/4 18.30 ÅsarpTrädet FK - Götene IF

Arena Vallensås

 

 

Dam:  Div. 3 Södra

22/4 16.00 Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro - ÅTR

Bergevi IP Främmestad

 

 

Herr: Utveckling 

 

  

Dam: Utveckling 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Åsarp-Trädet FK - Fotboll
Åsarps IP & Arena Vallensås, Box 175
52043 Åsarp

Kontakt:
Tel: 051550491
Fax: 051550491
E-post: This is a mailto link

Se all info