Hoppa till sidans innehåll

Ytterligare en tung förlust i DM i lördags

20 MAR 2019 13:24
ÅTR - Toarpsalliansen 1 - 3 ...
  • Skapad: 20 MAR 2019 13:24

Vi inledde matchen lite stressat och nervöst men hade ändå spelövertaget samt tryggt spel i backlinjen. Redan i 6:e minuten så tar vi ledningen med 1-0 då Emelie Mårtensson satte bollen jättesnyggt efter ett fint inspel från Tilda.

Det var mycket kamp på mittfältet där vi vann många andrabollar och störde Toarpsalliansens uppspel på ett bra sätt. I 26:e minuten så tog bollen oturligt på en arm i vårt straffområde och domaren blåste straff vilken resulterade i kvittering 1-1. Därefter så blev bortalaget hetare och vi tappade lite i våra positioner och sjönk ner lite mer.

När det var ca tio minuter kvar av första halvleken så hade vi en jättechans till att ta ledningen efter ett anfall med ”klapp-klappspel” nerifrån backen och upp till Linda som slår ett inlägg till Tilda som nyper till med sin hårda vänster men deras målvakt var mycket reflexsnabb och gjorde en kanon räddning.

Under pausen så pratade vi om att vara hetare och bli vassare, ligga kvar centrerat med våra anfallare och inte stöta för mycket på målvakten då hon är mycket duktig samt att våga tro på det. Vårt nya spelsystem börjar sätta sig mer och mer men att bollen måste släppas snabbare.

Efter knappt tio minuters spel  i andra halvleken så blåste domaren ytterligare för en straff till Toarp då han ansåg att vår spelare rev ner deras i straffområdet. Tungt med ytterligare en straff och då var resultatet 1-2 och inte nog med det så i 60:e minuten så satte de även 1-3. Där efter så satsade vi på ett mer offensivt spel men de var fysiskt tuffa och hade egentligen inte så många chanser. Vi hade totalt sett under matchen många fler och vassare chanser än vad Toarpsalliansen hade men vad hjälpte det när deras målvakt tog allt.

Surt med ytterligare en förlust men det blev tungt med två straffar mot oss som avgjorde men vi tar med oss att spelet sitter bättre och bättre samt att flera av spelarna var spelbara och brytningssäkra och fördelade många fina passningar till kompisarna.

Nu ser vi fram mot den sista DM matchen som spelas på söndag den 24/3 16.15 på Odenvi mot Hyssna IF.

Truppen: Linnea Åkesson, Linnéa Gunnarsson, Karin Johansson Ingesson, Kennedy Clark, Emelie Fredriksson, Clara Gunnarsson, Linda Ottosson, Miranda Andersson, Emelie Mårtensson, Emma Brisbo, Tilda Isaksson, Lovisa Robinsson, Rebecca Kivisora, Sara Magnusson, Nathalie Nilsson, Johanna Kivisora

Skribent: Anette Kjellén
Epost: Adressen Gömd


 

 

Swish: 1230498576

 

 

 

 

 

 

Nästa seriematch:

Herr: Div. 4 Norra

27/4 14.00 IFK Skövde FK - ÅsarpTrädet FK 

Lillegårdens IP C-plan Konstgräs

 

 

Dam:  Div. 3 Södra

28/4 17.00 ÅTR - Sollebrunn/Stora Mellby

Enevi Blidsberg

 

 

Herr: Utveckling Elit Div 2 Östra

30/4 18.30 ÅsarpTrädet FK - Tidaholms GoIF U2

Åsarps IP

  

Dam: Utveckling Västergötland

1/5 16.00

Trollhättans FK/Halvorstorp - ÅTR

Stavrelunds IP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Åsarp-Trädet FK - Fotboll
Åsarps IP & Arena Vallensås, Box 175
52043 Åsarp

Kontakt:
Tel: 051550491
Fax: 051550491
E-post: This is a mailto link

Se all info