Hoppa till sidans innehåll

Låt höstsäsongen starta

09 AUG 2018 18:29
  • Skapad: 09 AUG 2018 18:29

En bild säger väldigt mycket, låt oss se detta fler gånger under höstsäsongen. 

 

Då var vi igång igen. Laget har varit hållt igång sedan några veckor tillbaka och det har varit en fruktansvärt bra fart och kvalité på träningarna efter uppehållet, säger Linus Johansson. 

Träningsmatchen mot UIFK slutade i förlust med 0-1, en väl genomförd match! 

-

Som ni minns avslutade vi vårsäsongen på bästa tänkbara sätt, en stabil 4-2 seger hemma mot Götene. Många mål framåt, färre mål bakåt. Något vi hoppas hänger med oss under hösten! 

Tabellen är oerhört jämn! Ojojoj. Å/T ligger på en 10e plats med sina 13p och har endast fyra poäng upp till IFK Falköping som ligger på en 6e plats. Allt kan hända, om allt går sin väg! 


Jag har idag varit i kontakt med huvudtränaren Peter Uvestén via telefonsamtal och pratat lite om fotbollen. 

Hans egna ord efter uppehållet och inför omstarten som är imorgon: Det känns jäkligt positivt och jag är helt hundra på att vi kommer vara med och fightas. Med en helt skadefri trupp kommer det bli oerhört hård konkurans i laget och ett jäkla go. Nu har vi "råd" med småskador och avstängninar med tanke på hur bred trupp vi har. Segern mot Götene gav oss mycket stark energi tror jag, det märks på lirarna! Underbart gäng att arbeta med. 

Som han nämde - SKADEFRI TRUPP

Ett stort plus till Jonas Olsson som skadade sig tidigt inpå denna säsongen men har nu krigat sig tillbaka och är med på träningarna och kommer även nästa vecka spela matcher med U-laget. Ca. 2 veckor så är det fullt ös! 

Assisterande spelande tränaren, Anton Johansson är även han tillbaka efter skada och kommer att börja på bänken i morgondagens match


 

Fyra frågor till Linus Johansson

Capitaine de l'équipe, Linus Johansson! Imorgon drar det äntligen igång med höstsäsongen och den börjar mot serieledarna IFK Tidaholm. Dina tankar såhär inför den? - Att det kommer bli en rolig utmaning mot ett bra lag. Även om det är toppen mot botten, så har vi sett under våran att alla kan slå alla. 

Laget har varit igång med träning sen några veckor tillbaka. Träningsmatch spelad. Hur känns sammanhållningen samt status med truppen? - Det känns väldigt bra. Det har varit fruktansvärt bra fart och kvalité på träningarna efter uppehållet. Man märker att alla är motiverade för att spela kvar oss i trean. Det är nog 14-15 stycken som varit så bra att dem ska starta imorgon. Nu är det bara 11 som får göra det, men det betyder att vi har sugna spelare på bänken som är redo att komma in. Kommer bli en nyckel för oss i höst att truppen är bred, för det kommer alltid skador och avstängningar. 

Under våren hade vi stundtals svårt med att forcera in bollen i mål. Är det något som släpper nu? - Det tror vi på. Att vi gjorde 4 mål mot Götene var viktigt för oss. Nu kan vi spinna vidare på det. 

Säsongen 2016 spelade vi i Div.3 och när den serien tog slut hamnade vi på en 10e plats och föll ner till fyran. I dagsläget har halva säsongen gått och vi ligger även nu på 10e plats. Vad hoppas du på? - Att vi tar oss upp 2 placeringar, så vi klarar oss kvar. Tycker vi har så pass bra spelare i vårt lag att vi hör hemma i div 3. 


 

Hoppas vi ses på Åsarps IP imorgon klockan 19:00. IFK Tidaholm kommer på besök! 

Skribent: Albin Lindman
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabeller: (Klickbara tabeller)

A-lag Herr

A-lag Dam

U-lag Herr

U-lag Dam

 

Swish: 1230498576

 

 

 

DM Intersport Cup:

Herr grupp 1

9/3 12.30 ÅsarpTrädet FK - Borås AIK

Odenvi Konstgräs 

 

Dam grupp 14

9/3 13.00 Hemsjö IF - ÅTR

Alströmervallen Konstgräs

 

 

Nästa seriematch:

Herr: Div. 4 Norra

18/4 18.30 ÅsarpTrädet FK - Götene IF

Arena Vallensås

 

 

Dam:  Div. 3 Södra

22/4 16.00 Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro - ÅTR

Bergevi IP Främmestad

 

 

Herr: Utveckling 

 

  

Dam: Utveckling 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Åsarp-Trädet FK - Fotboll
Åsarps IP & Arena Vallensås, Box 175
52043 Åsarp

Kontakt:
Tel: 051550491
Fax: 051550491
E-post: This is a mailto link

Se all info