Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Alla idrottsföreningar med arbetsgivaransvar måste lämna en arbetsgivardeklaration på individnivå. Den ska i framtiden redovisas varje månad istället för en gång per år. Det innebär en trygghet för arbetstagaren som kan följa upp på sitt skattekon...
 
I Storumans kommun bor 5 875 invånare varav 546 st i Stensele, tätort till Storuman. I Stensele finns Stensele Sportklubb som jobbat aktivt med att fånga upp alla personer i närområdet. Deras vision är att utveckla skidträningen så alla kan vara...
 
Över 2.000 idrottskvinnor har skrivit under #timeout, idrottens upprop mot sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp. Vi bjuder in dig som vill bidra till förändring till en frukostträff på Idrottens Hus i Umeå, fredag 7 december kl...
 
Parenting for Sport är ett Erasmus+ Sport projekt som pågått under 2018 och som strävar efter social inkludering för utsatta barn genom sport. Förra veckan hölls slutmötet mellan de inblandade deltagarna från Sverige, Skottland och Rumänien. Vi...
 
Svemo beslöt under hösten 2017, att tillsammans med Distriktsidrottsförbunden (DF/SISU) i Norr- och Västerbotten starta ett tillväxtprojekt för att öka antalet klubbar, förare och medlemmar i snöskotersporten. Projektet Svemo INovativ Utveckling...
 
En av de aktiva idrottsföreningarna i Åsele är Åsele Shotokan Karate Klubb. De fångar upp en del av barnen och ungdomarna i kommunen, varje vecka, året runt. Och alla är välkomna, oavsett var de kommer ifrån. Vi träffar Sylve Holmgren för att höra...
 
Endast 44 % av pojkar och 22 % av flickor når upp till den rekommenderade nivån av daglig rörelse. En utmaning i växande städer är att anläggningar för idrott glöms bort i planeringen. GUIF är en av många föreningar som känner av detta.
 
Svenska Styrkelyftsförbundet vill sprida sin verksamhet i landet och har just genomfört ett helgläger i Malå. Att starta upp en förening i styrkelyft är inte svårt. Det behövs egentligen bara vilja, skivstång, ställning, bänk och vikter.
 
Nu kan du nominera till John Enbergs stiftelse som delar ut två stipendier á 30 000 respektive 15 000 kr till ledare inom idrotten.
 
Den femtonde oktober är det ett år sedan #metoo startade. Ett upprop som snart följdes av idrottens #timeout. För att stärka samverkan för ökad jämställdhet bjuder Västebottensidrotten regelbundet in till frukostträffar med tema #timeout.
 
Idrotten kan erbjuda en bra väg in i samhället och vi har sett många goda exempel där föreningar i Västerbotten har gjort stor skillnad för många människor. Det finns fortfarande pengar att söka för föreningar som vill inkludera fler.
 
11 oktober kommer sportjournalisten Jonas "krönikör" Karlsson och Johan Öhman till Umeå för att prata om osunda kroppsideal och doping.
 
Nu är nomineringarna till Skellefteå Idrottsgala 27 oktober släppta. För att bli nominerad måste man vara skriven och/eller tävla för en idrottsförening i Skellefteå och nomineringarna har skickats in av föreningarna och juryn själva.
 
Med den stora aktivitetsdagen i Umeå, en turné med aktivitetsdagar i 7 kommuner där över 2 000 barn deltog och pep-talks för både ledare och yrkesverksamma har fler än någonsin engagerat sig i att skapa rörelserika barn.
 
För att få fler ungdomar i rörelse satsar Finnbacksskolan på att utveckla sina friluftsdagar och Lyckseles högstadieelever har nu fått prova på 13 olika sommaraktiviteter. En dag som blev möjlig genom samverkan. 
 

Sponsorer

Logga Åsele radio och tv 

 

Postadress:
Åsele Ridklubb - Ridsport
Sörnoretvägen 4
91931 Åsele

Kontakt:
Tel: +4670-3187891
E-post: info@aseleridklubb.se

Se all info