Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "ABC egna nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

ABC egna nyheter


SERIESPEL RESULTAT !!

 

A - TEAM

Säsongens första seriesammandrag i divison 1 hölls i Trollhättan. Askims A lag ställde upp med ett ungt lag med putra, Björn pekny, Calle Badenfors, Hugo Söderberg, Fiona Hallberg och Emmy robertsson. Stark domare var Yong Ke.

Ett avslappnat lag ställde sig mot hemmalaget Trollhättan. Efter två förluster i herrdubbel 1 av Hugo och Calle och damdubbel med Emmy och Fiona. Putra och Björn gick in och vann andra dubbeln.

Singlarna börjar och putra förlorar första singeln mot en stark spelare. Samma sak med Calle gör sitt bästa men lyckades inte riktigt. Björn däremot gick in med huvud högt mot en äldre spelare och spelade sig till en vinst.
Förlust mot Trollhättan med 3-5.

Efter lunchen står Västerås på andra sidan.

Herrdubbeln vinns relativt enkelt av Calle och Hugo. Efter en jämn tre setare fick Emmy och Fiona ge sig på deras damdubbel.

Singlarna vinner vi alla. Hugo vinner första, Calle vinner andra singeln och Björn tredje singel.
Emmy vinner damsingeln stabilt.
Mixed med putra och Fiona går också vägen. Det blev en vinst mot Västerås med 7-1.

B - TEAM

Full poäng för B-laget i div 2-premiären. Det blev en bra start med 4 poäng av 4 möjliga i säsongens första sammandrag. Trots att både Teo och Philip saknades så mönstrade vi ett starkt lag med Astrid, Emilia och Mirjam på damsidan och Patrik, Joel, Jacob samt Petrarna Sandström och Baeza på herrsidan.

 

Första matchen mot förra årets serietvåa Partille vanns med klara 6-2. Även Partille saknade två av sina toppspelare så vi insåg tidigt att här fanns goda vinstchanser. Vi förlorade de två herrdubblarna i jämna matcher men vann resten. Mest imponerande var insatserna i damsingel och mixed. I DS visade Mirjam fin teknik och slog en betydlig äldre och starkare tjej. I mixed spelade Jacob/Astrid på topp och vann enkelt trots bra motstånd.

 

Mot Vårvinden fick vi en tuff start med förlust 20-22 i tredje set i HD1 och efter vinst i DD och DS stod lagmatchen och vägde tills Peter Sandström säkrade HS1 vinsten i en tuff tresetare där han hade greppet och en klar ledning i tredje set när motståndaren skadade sig och tvingades ge upp. Slutresultat även denna gång vinst med 6-2.

Samtliga tjejer vinner alla sina matcher och i de herrmatcher vi förlorar är det genomgående jämna matcher där vi spelar bra och kan utmana om segern.

 

 

Skribent: Calle B och Baeza

(2015-02-08 20:55)
Magnus i final singel Elin tog sin första senior-SM-medalj!!!!
 
(2013-05-06 11:10)
Den gångna helgen avgjordes säsongens sista WJT, den årligen återkommande internationella tävlingen i Varberg. Detta är alltid en höjdpunkt med finalspelet på mattorna i Sparbankshallen och en härlig arena att vistas i för såväl spelare, coacher som ...
 

Följ oss på Facebook

 

 

  

 instagram #askimbc

 

Boka bana hos oss

Ring 031-682026 eller boka online via MATCHi

 

Be-active_ny_550%20x%20255

 


Vi stödjer Askim BC:

 

 ICA KVANTUM Hovås

Jackan.com

Lasses färg och tapeter 

 

 


 

  

 


 

 

 

 

 


Postadress:
Askim BC - Badminton
Sporthallen, Gärdesvägen
43651 Hovås

Kontakt:
Tel: 031682026
Fax: 031682026
E-post: info@askimbc.se

Se all info