Hoppa till sidans innehåll

Yonex International Varberg - Svenssons vinnare i dubbel!

06 MAJ 2013 11:10
Den gångna helgen avgjordes säsongens sista WJT, den årligen återkommande internationella tävlingen i Varberg. Detta är alltid en höjdpunkt med finalspelet på mattorna i Sparbankshallen och en härlig arena att vistas i för såväl spelare, coacher som föräldrar. Dessutom sköter arrangörsklubben detta svåra åtagande med en tävling med fyra åldersklasser på ett utmärkt sätt.
  • Uppdaterad: 22 FEB 2016 11:49

För Askim var det ett tämligen skadeskjutet gäng som åkte ner då många varit sjuka eller småskadade och denna gång valde bort singelspelet. Enda semifinalen i WJT kom i form av Astrid Svensson (U19) som gjorde det mesta av en bra lottning och gjorde en riktigt hygglig match i semifinalen mot en slutsegraren Clara Nistad.
I U13 klass 2 visade dock också U11-spelaren Björn Pekny vilken stor talang han är och med ett mycket begåvat spel tog han sig hela vägen final men förlorade knappt mot en fysiskt överlägsen motståndare.

I dubbelspelet hade vi dock många framskjutna placeringar. Astrid och Elin Svensson hanterade sitt systerskap på ett utmärkt sätt då de hoppade in i damdubbel U19 tillsammans och tack vare att lillasyster fick styra och ställa på banan lyckades de hålla sams och vinna hela turneringen:).

Samtidigt som tjejernas dubbelfinal spelade lillebror Oskar dubbelfinal i U13 (i par med Täbys Hampus Boldt) på banan bredvid och av en slump hade undertecknad en annan match en bit bort så Mats fick för första gången i sitt liv nöjet (?) att coacha alla sina barn samtidigt. Då det ledde till vinst i båda fallen så verkar ju detta gått minst lika bra:).

Vidare gjorde Markus Gillesén/Jacob Lundskog en lysande dubbelfinal mot Daniel Gholiof/Viktor Aglinder med en intensitet och ett rörelseschema de inte var i närheten av för några månader sen. Tyvärr förlust med 19-21 i avgörande set och några väl ivriga val av slag emellanåt men utvecklingen i deras dubbel sista månaderna är en fröjd att skåda.

Slutligen i mixed hade vi Oskar i final i U13 (i par med Bergsåkers Olivia Wänglund) men tappade tyvärr i 2 jämna set mot Calle Thorselius/Tilda Sjöö från Fyrisfjädern.
Framme i semifinaler hade vi även Lisa Angervall i U19 (i par med GBK:s Kevin Nilsson), Elin i U17 (i par med Örebros William Nilsson) och Jacob Lundskog/Sandra Baeza i U15.

Allt som allt en ändå rätt så lyckad tävling och nu återstår främst lag-SM på hemmaplan om 3 veckor.

Ligg i fram tills dess nu!

Coach Erik

Skribent: Erik Bojesson

Följ oss på Facebook

 

 

  

 instagram #askimbc

 

Boka bana hos oss

Ring 031-682026 eller boka online via MATCHi

 

Be-active_ny_550%20x%20255

 


Vi stödjer Askim BC:

 

 ICA KVANTUM Hovås

Jackan.com

Lasses färg och tapeter 

 

 


 

  

 


 

 

 

 

 


Postadress:
Askim BC - Badminton
Sporthallen, Gärdesvägen
43651 Hovås

Kontakt:
Tel: 031682026
Fax: 031682026
E-post: This is a mailto link

Se all info