Hoppa till sidans innehåll

ABC Camp 2018 är klar

09 AUG 2018 13:49
ABC Camp 2018 är nu avklarat
  • Skapad: 09 AUG 2018 13:49

Askim Badminton Camp 2018 är nu avklarat! Ett läger som har innehållit det mesta, lagturnering, matchträning, fotarbete, teknik, löpning, allt för att göra spelarna så väl förberedda för den kommande säsongen som möjligt.

 

Huvudansvarig för lägret var Askims headcoach Putra och till hans hjälp fanns Erik Angervall och Elin på plats. Vi fick även hjälp av Tomas Näslund som var med för att utveckla sina badmintonkunskaper och vi hoppas såklart att även han har fått med sig lika mycket kunskap hem som spelarna. Under lägrets gång gästades vi även av två tränare i världsklass! Fanny, vår fystränare i klubben, som gick igenom grundläggande teknik och tips på hur man kan lägga upp en bra fysträning för att bli starkare och snabbare på banan (om spelarna inte redan hade träningsvärk innan detta hade de det garanterat efteråt…) och Per Henrik (PH) Croona som nu är huvudansvarig för RIG i Göteborg och tidigare har tränat både det svenska och det danska seniorlandslaget, vilket är ett helt ok CV med tanke på att det danska landslaget är bland de absolut bästa i världen, han har med andra ord tränat flera spelare i världseliten under flera år. PH lärde ut mycket taktik och gav spelarna tips på hur de kan öka kvaliteten på träningarna.

 

Under sista kvällen var det dags för videoanalyser vilket var ganska nytt för många av spelarna, de fick i uppgift att analysera en damsingelspelare och en herrsingelspelare, de skulle försöka hitta styrkor och svagheter samt motivera svaren, mycket lärorikt för spelarna då de lär sig att dels analysera motståndare men även sig själva.

 

Sista dagen var det dags för löpning och vi begav oss upp till sisjön. Där fick de som kunde köra tuffa 2300m intervaller och de som hade förhinder och inte kunda springa fick det inte mycket lättare utan fick köra styrketräning med Elin på utegymmet. De kämpade på bra och belöningen var ett svalkande dopp i sjön innan vi begav oss tillbaka till hallen för den avslutande lagturneringen.

 

Under hela veckan har spelarna varit indelade i fyra lag och har haft möjligheten att samla poäng i lagkampen. Vi har haft olika grenar, allt från tipspromenad, stafetter med vatten och bollstaplande till mattcurling och lagturnering. Efter att ha räknat ihop resultaten låg två lag på exakt samma poäng, som avgörande gren fick lagen i uppgift att försöka slå en boll i en bollåda. Till slut lyckades Petrinis soldater avgöra och vinna hela lagkampen med minsta möjliga marginal, stort grattis och bra jobbat!

 

Vi delade även ut pris till den spelare vi tycker har kämpat lite extra mycket under veckan, i år tilldelades priset till Rebecka som inte bara kämpat hårt på banan, utan gjorde väldigt bra ifrån sig på fysen, löpningen och videoanalysen. Hon var även en schysst kompis och en förebild som vi hoppas att många av de yngre spelarna tar efter.

 

Som sagt har vi hunnit med massor under lägret och vi hoppas att spelarna tar med sig alla nya tips och tricks hem och att de fortsätter träna på så bra som de gör. Vi ledare är väldigt nöjda med lägret och hoppas att spelarna också är det och vill komma tillbaka nästa år! Vi vill även passa på att tacka alla som hjälpte till under lägret, Lalle för organisationen, Filip för grymt jobb i köket och receptionen och såklart Annica Corbé och alla andra föräldrar för den fantastiskt goda maten under veckan!

 

Tack för oss,

Tränarteamet

 

 

 

Skribent: Aditya Dwi Putra
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på Facebook

 

 

  

 instagram #askimbc

 

Boka bana hos oss

Ring 031-682026 eller boka online via MATCHi

 

Be-active_ny_550%20x%20255

 


Vi stödjer Askim BC:

 

 ICA KVANTUM Hovås

Jackan.com

Lasses färg och tapeter 

 

 


 

  

 


 

 

 

 

 


Postadress:
Askim BC - Badminton
Sporthallen, Gärdesvägen
43651 Hovås

Kontakt:
Tel: 031682026
Fax: 031-68 20 26
E-post: This is a mailto link

Se all info