Hoppa till sidans innehåll

Historia


Aspeboda Ridklubb bildades 1970 av ett hästtokigt gäng. Från början fanns varken ridbana eller klubbhus. Det kom till 4-5 år senare och det är vad som finns kvar idag också. Något ridhus har klubben aldrig haft, men det visar Aspeboda gänget att man klarar sig utan - för visst har det tränats i ur och skur men framgångarna har heller inte varit frånvarande. Bland de första åren i klubbens historia kunde man räkna till inte mindre än 92 hästar (!) i en liten by men knappt 1000 invånare.

 

Klubbens grundare var:
Katarina Jakobsson, Marie Bergvall, Eva Inger, Pia Sakskilde, Karin Alter-Cederberg, Ingrid Dahlström, Lisbeth Löfvin, Katarina Thynell, Gunilla Boden och Ann-Marie Roth.


Aspeboda Ridklubb hade sina glansdagar under tidiga 90-talet. Med flera timmars aktiviteter runt ridbanan mitt i veckan var den blickpunkt inte bara för medlemmarna. Här kunde traktens privatryttare träffas och träna, föräldrarna fick sin pratstund med tillhörande fika och hästarna blev ivriga av allt ståhej. Även de som inte alls hade för avsikt att hamna på ridbanan kunde hamna där, varför inte gå ner och kika en stund när man är ute och joggar? Det är lätt att bli nostalgisk när man tänker tillbaka. Det var minsann många som hade några roliga år med ridklubben. Det gick att samla ihop ett gäng för att åka ner och heja på kubben när den var representerad i den högsta divisionen i ponnyhoppning nämligen Elitserien. Tänk att vår lilla klubb hade så pass klass på ekipagen att vi var med där uppe i två år.

Uppdaterad: 24 JAN 2013 10:34 Skribent: Fanny Bergman

Kontakt Webmaster
Vakant roll, maila vid intresse
e-post, This is a mailto link

Kontakt via messenger

 

Sisu

 

Våra Sponsorer:

 

av28wksxttgeip1jkkxr

logo     

Hööks

 

Ornäs Pizzeria

Bilmetro logga

Masmästaren

Dalarnas försäkringsbolag

Byggmax

 

 

 Chatta med oss 

 

 

 

 

Postadress:
Aspeboda Ridklubb - Ridsport
Henrik Dahlborg, Stråtjärn 140
79193 Falun

Besöksadress:
Stråtjärn 124
79193 Falun

Kontakt:
Tel: 0707576313, 0702582022
E-post: info@aspebodaridklub...

Se all info