Hoppa till sidans innehåll

Föreningsbakgrund


Så här började det

Efter att ha varit medlem i olika föreningar, var det några personer som ville starta en egen förening där vikten skulle ligga på att det inte skulle finnas en massa krav. Vikten skulle ligga på det frivilliga och allas möjlighet att påverka och medverka.
Allas lika värde och rolig träning var också en grundtanke hos dem som startade föreningen och är fortfarande föreningens grundinställning.

 

Starten
Athena IK är en ideell förening som startades 2002 av några tjejer som då tävlande i Aerobic Gymnastics på elitnivå. Eftersom det inte fanns några ekonomiska resurser vid starten, så sökte föreningen sig till ett gym (Energikällan) i Borås för sponsring av lokaler. Där befann sig föreningen under ett år för att sedan flytta sin verksamhet till Studio Aktivs lokaler i Borås.


Under ytterligare tre år fick föreningen möjlighet att bygga upp ekonomin, med hjälp av sponsrade träningslokaler. För att kunna utöka medlemsantalet i föreningen, fler grupper och fler träningstillfällen hyrde Athena in sig i kommunala lokaler från och med hösten 2006.

 

Utveckling
Som den lilla förening Athena IK var vid starten med två ledare och åtta aktiva, så ställdes strax medlemmarna inför utmaningen att utöka verksamheten. Hösten 2002 startades den första Kids Aerobics gruppen som under några år har utvecklades till att bli en tävlingsgrupp.

Hösten 2005 togs det in ytterligare en gren, nämnligen hopprep. Från att enbart vara inriktad på tävlingsverksamhet inom aerobics, har föreningen breddat utbudet med att arbeta med barn och ungdomar i olika åldrar - i både motion och tävlingsverksamhet.

Våren 2013 lade föreningen ner tävlingsdiciplinen aerobic gymnastics och har sedan dess enbart hopprepsgrupper.

Uppdaterad: 11 JAN 2014 12:29

Postadress:
Athena IK - Gymnastik
Thomas Vangelos, Alvestagatan 28 A
50433 Borås

Besöksadress:
Thomas Vangelos, Alvestagatan 28 A
50433 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info