Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsklasser och grenar


Ett lag består av 4-6 personer i alla tävlingar.

Vikingahoppet: är en nybörjartävling där man kan tävla i efter bara har varit med i en termin i föreningen. Tävlingen är uppdelad efter ålder, yngre och äldre. På vikingahoppet har man förenklat reglerna från de internationella reglerna och du kan välja att tävla i singel, lag med singelrep eller lag med dubbelrep. Är man en riktig kämpe kan man tävla i alla tre!

Grenarna i vikingahoppet är:

Singel: Springsteg 30sek, dubbelsnurrar 20sek, springsteg 2min och en freestyle.

Lag med singelrep: 4x30sek springsteg, 4x20sek dubbelsnurrar och en freestyle.

Lag med dubbelrep: 2x45sek springsteg, 6x10 jämfotahopp och en freestyle.

Din ledare hjälper dig att sätta ihop freestyleprogrammet!

 

Rikshoppet: är för dem som kommit längre. Ledarna vet när det är dags att gå upp från vikingahoppet. Även i Rikshoppet så är reglerna lite lättare än de nationella reglerna. I lag kan man välja att tävla endast i sex eller åtta grenar. Men här måste man tävla i både singelrep och dubbelrep. Man kan även tävla ensam som singel.

Grenarna i Rikshoppet är är:

Singel: 30sek springsteg, 3min spingsteg och en freestyle.

Lag 6an : 4x30sek springsteg och 2x30sek dubbelsnurrar i singelrep. 4x30sek springsteg och 1x60sek springsteg i dubbelrep. Samt två freestylar, en med singelrep och en med dubbelrep.

Lag 8an: 4x30sek springsteg och 2x30sek dubbelsnurrar i singelrep. 4x30sek springsteg och 1x60sek springsteg i dubbelrep. Samt två freestylar, en med singelrep och en med dubbelrep. Samt fyra freestylar, två med singelrep och två med dubbelrep.

JSM och SM: är de högre nivåerna indelat i åldrar. JSM gäller 13-15år (dispens kan ges för max 1 hoppare som ör 16år). SM 16år uppåt. Här är det internationella regler som gäller! 3 grenar för den individuella tävlingen och 8 grenar för lag.

Singel: 30sek springsteg, 3min springsteg och en freestyle. Man kan även välja att delta i trippelhopps-tävlingen som är en utomstående gren.

Lag: 4x30sek springsteg och 2x30sek dubbelsnurrar i singelrep. 4x30sek springsteg och 1x60sek springsteg i dubbelrep. Samt två freestylar, en med singelrep och en med dubbelrep. Samt fyra freestylar, två med singelrep och två med dubbelrep.

Uppdaterad: 03 FEB 2017 07:07 Skribent: Emma Lagerbrink

Postadress:
Athena IK - Gymnastik
Thomas Vangelos, Alvestagatan 28 A
50433 Borås

Besöksadress:
Thomas Vangelos, Alvestagatan 28 A
50433 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info