Hoppa till sidans innehåll

Samtliga grenar inom pistolskytte


Här har vi listat samtliga grenar inom såväl det nationella skyttet som Sportskyttet. Kan vara bra att läsa på innan man drar iväg på tävling! Klicka bara på respektive namn så länkas du vidare till respektive gren.

 

Nationellt Skytte - utförlig info om respektive gren.

- Precision

- Fältskytte

- Magnumfält

- Skidskytte och springskytte

- Snabbskjutning (Duellskytte)

- Nationell Helmatch

- Militär Snabbmatch

- PPC

- Luftpistol

- Falling target

 

Sportskyttegrenar i korthet:

 

Fripistol är en utomhusgren mot en 10-ringad precisionstavla. Pistolen är i kaliber 5,6 mm och får endast laddas med ett skott i taget. Man skjuter på 50m och en tävling omfattar 60 skott.

Luftpistol är ett inomhusskytte mot en 10-ringad tavla och pistolen drivs med komprimerad luft eller kolsyra och har en kaliber på 4,5 mm. Redan i unga år kan man börja med luftpistolskytte, sittande med stöd, för att sedan fortsätta upp i veteranåldern.
På senare tid har en rad nya luftpistoltävlingar tillkommit i programmet, så att grenar med kortare tävlingstider numera kan erbjudas även luftpistolskyttarna.

 

I snabbluftpistol laddas luftpistolen med 5 skott och man skjuter på 5 tavlor, ett skott per tavla. Tävlingen omfattar två 30 skottshalvor vardera bestående av två femskottsserier under 10 sek, två serier under 8 sek och två serier under 6 sek. Före varje halvmatch få man skjuta en provserie på 10 sek.

Snabbpistol är en utomhusgren med pistol i kaliber 5,6 mm (.22) mot fem 5-ringade snabbpistoltavlor där ett skott per tavla i varje 5-skotts serie räknas. Tävlingen omfattar två omgångar om 30 skott med vardera två 8-sekunders serier, två 6-sekunders serier och två 4-sekunders serier.

Sport- och Grovpistol är båda utomhusgrenar med pistol eller revolver i kaliber 5,6 mm (.22) för sportpistol och 7,6 - 9,65 mm för grovpistol. Tävlingen består av 30 skott mot precisionstavla och 30 skott mot snabbpistoltavla. I snabbmomentet är tiden 3 sekunder per skott.

Standardpistol är en utomhusgren med pistol i kaliber 5,6 mm och tävlingen består av tre omgångar mot precisionstavla. Dessa består av fyra serier om fem skott och tiderna per serie är 150, 20 och 10 sekunder.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:58 Skribent: Henrik Otterbeck

Postadress:
Atlas Copco PK - Skyttesport
Kaj Lindqvist, Oxelvägen 53
13832 Älta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info