Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tomas Ljung Eventskjutning KTH

Eventskjutning för studenter från KTH

02 MAR 2014 16:49
Den 30 november anordnade ACPK en eventskjutning för 38 st studenter från KTHs maskinlinje.
  • Skapad: 02 MAR 2014 16:49

När bussen rullade in framför skjutbanan, undrade några av oss hur mycket våra gäster hade druckit men det var ingen fara så tidigt på morgonen. Dom vara bara klädda i lite udda kläder och med humöret på topp. Vad som hände dem senare under dagen har vi ingen aning om.

Hursomhelst, vi gick igenom några säkerhetsinstruktioner varefter gästerna fick dela upp sig i 2 grupper. Den ena gruppen fick skjuta med klubbens nybörjarvapen och våra egna medtagna 22:or och den andra gruppen fick ägna sig åt fria aktiviteter. Därefter bytte vi grupp så att även den andra gruppen fick skjuta 22:a.

 

Eventskjutning KTH

 

När detta var klart bytte vi tillbaka den första gruppen och då fick dom prova på allt som vi kunde erbjuda i form av grovkalibriga vapen. Det var en mängd olika 9 mm pistoler, en Colt 1911 .45, några olika revolvrar Smith&Wesson i kaliber .38, en S&W .357 Magnum med .357 magnumammo och en S&W .44 med .44 magnumammo.

 

När båda grupperna hade skjutit och några entusiaster hade skjutit en andra gång så åkte våra gäster vidare på nya äventyr. Dom var enligt egen utsago jättenöjda med vad dom hade fått.

Eventskjutning KTH

 

Vi som arrangerade skjutningen (Thomas Lenell, Henrik och Johan Otterbeck, Mikael Joelsson och Tomas Ljung) städade undan allt målmaterial och sorterade upp den ammunition som blev över.

Denna lilla tillställning som tog oss ca 3 timmar att ordna, innebär att vi kan sätta in 500 kr vardera på våra tävlingskonton, få ersättning för ammunition samt slutligen lämna över ca 4000 kronor till ACPK´s kassör.

Kanske något att försöka fixa flera gånger då det ju innebär att vi med ganska enkla medel kan skapa mer utrymme i klubbens ekonomi för t ex belysning på Snörom, annan önskvärd utrustning så som bättre vapen för våra nybörjare, tillbehör till skottstolen mm.

Skribent: Tomas Ljung

Postadress:
Atlas Copco PK - Skyttesport
Kaj Lindqvist, Oxelvägen 53
13832 Älta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info