Hoppa till sidans innehåll
Foto: Terese Herlin VM Mikkeli

Andreas Fredriksson dubbel veteranvärldsmästare

17 AUG 2015 22:19
Andreas vann både den klassiska och sprint-distansen i H40 under VM i Mikkeli, Finland.
  • Skapad: 17 AUG 2015 22:19

Under VM-helgen var det även VM för veteraner och juniorer. Andreas lyckades få till det under både den klassiska-distansen och på sprint-distansen. Det var egentligen mest spännande under sprinten då Andreas startade 2 min efter den finska löpare som till slut kom tvåa. Andreas var nästan ikapp inför det första skyttet och ledde tävlingen men finnen sköt snabbt och efter en liten bom av Andreas på första kontrollen så ledde finnen med ett 15-tal sekunder. Men Andreas gjorde ett bättre ståskytte och kunde slutligen spurta i mål med en segermarginal på 44 sekunder.

Terese Herlin gjorde en stabil instats på den klassiska distansen. Fick kanske inte till det lika bra som i Forsa förra helgen på världscupen men ändå ok. Tyvärr så räckte det inte ända fram och hon kom på en 14e plats. Terese kände sig pigg på sprinten men sköt tyvärr lite för många bommar för att få någon framskjuten placering. Hon slutade på en 16e plats. VM-helgen avslutades med stafett. Terese blev uttagen att springa sistasträckan i sveriges tredjelag. Terese brukar nästa alltid göra bra stafettsträckor, vilket hon gjorde även denna gång. Terese gick ut som 7a men efter bra liggande skytte hon var ikapp sveriges förstalag som låg på fjärde plats ute på orienteringsslingan, lite efter de tre finska tätlagen. Hon sprang sedan tillsammans med sveriges första- och andralag in till det stående skyttet. Där sköt förstalaget fullt medan Terese fick tre straffrunder i ståskyttet. Ett finsk lag till smet förbi och Terese lag hamnade på 6e plats men slog sveriges andralag som kom placeringen efter.

Det är alltid kul att åka på landslagsresor, det är en helt annan atmosfär än när man reser med t ex. klubben. Vi har med oss tre engagerade ledare som gör allt för att man ska prestera på topp under sitt lopp. En som står vid starten och hjälper till med det praktiska, nummerlappar etc, en som står vid skyttet och kan hjälpa till om vapnet skulle strula eller det saknas ammunition, och en ledare som tar emot vid målet och hör hur det gått och ev. hjälper till om det skulle vara nått med avläsningen av brickan. Dessutom har vi med en massör som mjukar upp stela muskler inför loppet och dessutom ger återhämtningsmassage efter loppet. Allt för att löparna ska prestera sitt bästa på tävlingen. Dessutom är allt planerat in i minsta detalj med mat, tider, resor etc. Det är bara att dyka upp i tid till samligen och sedan åka med under resan. Man känner sig vekligen som ett lag som tävlar fast det är en individuell prestation.

Terese Herlin på VM stafett

Skribent: Andreas Fredriksson
Epost: This is a mailto link

Medlem

Kontakt:

This is a mailto link

 

olskyttelogga

 

 

 

Postadress:
Attunda OK - Mångkamp
Lena Buhre, Lomvägen 345
19256 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46702334107
E-post: This is a mailto link

Se all info