Hoppa till sidans innehåll
Foto: Andreas Fredriksson Terese Herlin tvåa i världscupen

Terese Herlin 2a i Forsa OKs världscuptävling

10 AUG 2015 20:16
Forsa OK arrangerade tre tävlingar under helgen 8-10 augusti. VM laget är redan uttaget men det var ett bra genrep inför VM i Finland i helgen. Terrängen och banorna var tuffare än vanligt med mycket kupering och en del sten.
  • Skapad: 10 AUG 2015 20:16

På lördagen var det sprint, Terese Herlin fick inte till loppet alls som hon ville, slarvade i orienteringen och höll inte ihop skyttet. Hon hamnade slutligen på 9:onde plats. Andreas Fredriksson hade gått upp från H40 och sprang H21, orienteringen och liggande skyttet gick ok men det stående var inte alls bra för dagen. Han hamnade på en 15:onde plats.

 

 

D21 banan
Söndagen bjöds det på en riktig klassisk distans, dvs punkt-OL, fri-OL och 10 skott liggande och 10 skott stående. Idag gjorde Terese nästan alla rätt, punktade riktigt bra och endast 2 min tidstillägg, trots att det var en riktigt svår P-OL med mycket detaljer på kartan. Skyttet gick också bra för Terese, 8 träff i ligg och 7 träff i stå. Detta gav ett tillägg på totalt 12 minuter. Banan var lång och tuff över bergen, orienteringen gick inte lika fort som de snabbaste och Terese hade bara 8:onde bästa tid. Men med det fina resultatet på P-OL:en och skyttet så hamnade hon på en finfin 2:a plats på den klassiska distansen i världscupen. Andreas körde även idag H21, vilken blev nästan 12 km. Kanske lite för tufft för honom. Andreas punktade även han bra och fick 2 min tidstillägg, skyttet var däremot inte alls lika bra som för Terese. 4 bom i ligg och 8 i stå. Han slutade även idag på 15:onde plats.

 

 

Helgen avslutades med en stafett. Andreas och Terese bildade ett kombinationslag med Anders Boström från Tumba-Mälarhöjden. Anders startade och gjorde det bra och kom in på andra plats på startsträckan. Andreas sköt bra idag och sköt fullt i liggande utan extraskott och fick 2 rundor i stå. Däremot var det lite motigt i skogen, det bommades lite och backarna var extra tunga för dom trötta benen. Terese var också sliten och fick inte till skyttet som dagen innan. Slutligen hamnade laget på 5:e plats av 9:e lag.

 

 

Nu är det några lediga dagar att ladda om innan VM i Finland den 14-16 augusti.
Skribent: Andreas Fredriksson
Epost: This is a mailto link

Medlem

Kontakt:

This is a mailto link

 

olskyttelogga

 

 

 

Postadress:
Attunda OK - Mångkamp
Lena Buhre, Lomvägen 345
19256 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46702334107
E-post: This is a mailto link

Se all info