Hoppa till sidans innehåll
Karta klassisk distans M40

Världscupsavslutning och Öppna Danska Mästerskapen

04 NOV 2015 20:30
I år var det Fredrik Stenebo och Andreas Fredriksson som åkte ner till Danmark och representerade Attunda OK. Tyvärr kunde inte Terese Herlin åka med och fightas om tredjeplatsen i Världscupen.
  • Skapad: 04 NOV 2015 20:30

Resan var arrangerad av Orienteringsskyttektionen och gick från Strängnäs ner genom Sverige för att plocka upp orienteringsskyttar. Resan tog ca 14h och slutstationen var Holstebro på västra Jylland. De 14 timmarna gick ganska fort då det blev mycket kortspel, film plus en båtresan mellan Helsingborg och Helsingör.

Tävlingarna gick en liten bit från Holstebro, närmare bestämt på ett skyttecenter Ulfborg. Terrängen var varierande, ganska stigrik med många skjutbanor, lite snårigt och småkuperat och en öppen stor hed med en massa kullar och gropar.

Fredrik ville få lite extra olskyttenöje och anmälde sig till M21 på första dagens Masstart. Andreas nöjde sig med M40. Det blev en ganska lång tävling för Fredrik men han skötte sig bra och hamnade på 12 plats av 17 st löpare i M21. Andreas sprang hyffsat men drog på sig lite för många straffrundor. Han kom på 2a plats i M40, 39 sekunder efter. Det blev alltså inga segrar den första dagen för Attunda OK.

Den andra dagen bjöd på klassisk distans, dvs. punkt-OL, 20 skott skytte och fri-orientering. Idag sprang Fredrik sina vanliga M50 klass och visade hur man springer orienteringsskytte och vann med 7 minuter. Det var en ovanligt klurig punkt-OL med svåra syftkontroller och diffusa kurvbildspunkter, men det fixade han fint och fick 13 mm (minuter) tillägg. Andreas startade tävlingen bra, punktade ok, sköt fullt (10 träff) i ligg men bommade bort sig totalt ute på heden och lyckade nätt och jämnt ta sig i mål.

Danmarksresan 2015

Robert filmande lite i Danmark här är resultatet.

Facebook Orienteringsskytte


Nästa år hoppas vi på några fler Attundaingar som vill åka med.

Attundingar i Världscupen 2015

D21

5 Terese Herlin

H21

31 Andreas Fredriksson
55 Fredrik Stenebo
72 Roger Lindén

Skribent: Andreas Fredriksson
Epost: This is a mailto link

Medlem

Kontakt:

This is a mailto link

 

olskyttelogga

 

 

 

Postadress:
Attunda OK - Mångkamp
Lena Buhre, Lomvägen 345
19256 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46702334107
E-post: This is a mailto link

Se all info