Hoppa till sidans innehåll

Orienteringsskytte-säsongen 2017

07 JAN 2018 18:55
Sammanställning av Attundas orienteringsskytteresultat under 2017.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2018 19:01

Liksom varje år så startade säsongen med Karlbergscupen. 3 stycken deltävlingar i Karlbergsparken under februari/mars där de två bästa resultaen räknas samman. Attunda hade många deltagare som vanligt.

I D21 så kom Terese Herlin tvåa. Karin Stenebo och Nina Ivers kom på 2:a och 3:e plats i D45. Sofia Ivers vann båda de deltävlingarna hon sprang och blev totalsegrare i D16.

Fredrik Stenebo knep en fin 2:a plats i H21 med Nicolas Barboza på tredje plats. I H45 kom Andreas Fredriksson på tredje plats.

Precis som Sofia så vann Marcus Stenebo de två deltävlingarna han sprang och vann därmed sammanlagt. Elis Ivers kom på tredje plats i H16.

På sprint-SM under SM-veckan i Borås var det lite tunnare med Attundadeltagare. Attundas enda representant var Lars Gerhardsson som tog Veteran-SM-silver i H55. På SM i masstart så vann Lars veteran-SM-guld med lite mer än 5 min över tvåan från Halmstad Garnison.

De klassiska SM tävlingarna arrangerades av Vallentuna Össeby OL så tävlingarna gick lite närmare än Borås, detta gjorde att lite fler löpare från Attunda deltog. Attunda gjorde så klart fina resultat. Som Sofia Ivers som blev ensam löpare i USM-klassen D16 och bytte därmed klass till H16 och vann med 2.28 över Marcus Stenebo (silver) och Samuel Lindén (brons). Grattis Sofia till USM-guldet i H16. Hon visade killarna att det inte bara gäller att springa fort, i orienteringsskytte måste man kunna punkta och skjuta bra för att vinna.

Elis Ivers vann H14. I orienteringsskytte räknas inte H14 som SM-klass men med Elis resultat under 2017 visar att han är att räkna med när han går upp i H16.

Fredrik Stenebo vann guld i H50. Andreas Fredriksson tog silver i H45, före Ulrik Ivers på bronsplats. Nina Ivers tog silver i D45.

På stafett-SM hade Attunda bara ett lag anmält i SM-klass. Laget bestod av Andreas Fredriksson och Fredrik Stenebo som sprang H95 klassen och efter fint skytte (båda sköt fullt) kom på silver-plats.

Johan Sandberg och Marie Hernhold vann mixklassen.

Antal medaljer under 2017:
Guld:  3
Silver: 5
Brons: 2

Skribent: Andreas Fredriksson
Epost: This is a mailto link

Medlem

Kontakt:

This is a mailto link

 

olskyttelogga

 

 

 

Postadress:
Attunda OK - Mångkamp
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: This is a mailto link