Hoppa till sidans innehåll

Information om JAS Elit

06 NOV 2019 21:36
Nu drar ett nytt elitprojekt igång i norrort - Attunda OK tillsammans med Järfälla OK och Sundbybergs IK - startar upp JAS Elit med upptaktsträff för juniorer och seniorer den 23 november.
  • Skapad: 06 NOV 2019 21:36

JAS ELIT – en ny elitmiljö för Järfälla OK, Attunda OK och Sundbybergs IK

Vi, Attunda OK, har tillsammans med JOK och SIK beslutat att genomföra en elitsatsning på orientering för juniorer och seniorer i våra klubbar och har därför startat JAS ELIT. Syftet är att skapa träningar och andra aktiviteter med hög kvalitet för att stötta individer att genom en stark gruppsamverkan bli en bättre orienterare. Fokus blir på individuell utveckling ”utöver” den träning vi redan bedriver i Attunda.

Syftet är att för målgruppen skapa träningar och andra aktiviteter med hög kvalitet för att stötta individer att genom en stark gruppsamverkan bli en bättre orienterare.

Träningarna kommer inte att krocka med aktiviteter i respektive hemmaklubb med samma målgrupp. Tisdagar och torsdagar är heliga för hemmaklubbsaktiviteter/träningar.

Vad vill vi åstadkomma med detta?

  • Ett initiativ för tjejer och killar och målet är att det är uthålligt över tid
  • Individuell utveckling med möjlighet till VM-guld, men också utveckling av ett ”trupptänk” som stöttar en individuell elitsatsning där trupp-känslan är stark
  • Bra drag på träningarna genom att vara en större grupp med ”kritisk massa” som sporrar och positivt utmanar varandra kontinuerligt
  • Elitträningarna ska planeras och vara på nivå för de bästa i gruppen för att ge maximal sporre och potential till alla med ambition och driv
  • Elitmiljön samverkar med moderklubbarnas övriga träningar
  • Elitlöpare på annan ort har känslan att ”det händer bra saker” och att ”det är ett naturligt val att stanna i kvar klubben”
  • Elitlöpare som flyttar in till norra Stockholm ska kunna känna sig attraherade att vara med i Elitmiljön via någon av moderklubbarna

Målgrupp för att vara med i Elitmiljön är löpare som har en träningsambition utöver vad respektive klubb kan erbjuda och en ambition att:

  • Utveckla sin prestation i HD18E, HD20E och HD21E på Swedish League och Svenska Mästerskap
  • Ta sig an ”tunga” sträckor på viktiga stafetter

En första JAS upptaktsaktivitet (med träning och informationsmöte) sker den 23 november och i samband med detta kommer Attunda OK att ha ett hemmaläger.

Frågor och funderingar besvaras av Kalle Persson eller Håkan Redtzer.

Anmälan till uppstartsaktivitet gör du här:

https://eventor.orientering.se/Activities/Register/11127

 

Håkan & Kalle

 

Frågor kan även ställas till Attundas styrelse: This is a mailto link

Skribent: Lena Buhre
Epost: Adressen Gömd

Vinnarlistan 

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli