Hoppa till sidans innehåll

Attundadamerna på Pampas

2017-11-12 12:05
Att få en inbjudan att springa på militärens orienteringstävling för de militära kadetterna är speciellt roligt. Attundas tjejer fick en och ställde upp med ett lag: Attundadamerna
  • Uppdaterad: 2017-11-12 12:09

Det finns en tjejträningsgrupp inom Attunda OK och inom gruppen försöker vi arrangera träningar med lite mat och umgänge då och då.

För några veckor sedan fick Attundadamerna genom ordförande Lena en inbjudan att delta på Pampas Night 2017 på Karlbergs Slott, och visst var Attundas tjejerna intresserade av en minst sagt annorlunda After Work aktivitet på en onsdagkväll. Vad sägs om sprint-natt orienteringsstafett där en handficklampa är det enda lyset som får medtagas ut i skogen?

Sagt och gjort, annorlunda tjejträning på agendan och ett lag anmäldes: Attundadamerna

I vanlig ordning vid en stafett kommer det lite återbud i sista minuten, så den slutliga laguppställningen för Attundadamerna (lag 28) bestod av 11 damer och Svante som hoppat in som reserv när en storasyster tackat nej.

Först ut för Attundadamerna, Anna S, som sprang med ett sånt dåligt cykellyse i handen att startpersonalen gav Annas lampa ”med beröm godkänt” i avsaknaden av kvalité av ljusstyrka. Tävlingens regler förespråkar nämligen Kronans handficklampa (själv fick undertecknad fråga sin bror vad i hela friden detta betydde i ficklampsvärlden), så dessto sämre ficklampa dessto bättre för tävlingens skull.

Maria_Anna_PampasOj, vad skoj det var att springa runt i slottsparken vid Karlberg och leta efter skärmar som inte var utmärkta med reflexer. Klurigt och skoj!

Efter Anna som sprang den 3,4 km långa första sträckan, sprang Rebecca, Ramona och Svante ut på andra sträckan som var 2,4 km långa. Näst ut på tur var Marie F, Maria G och Åsa W, där Åsa som sist startande av den trion kom först tillbaka i mål för växling.

På fjärde sträckan, den sista parallella sträckan för kvällen, sprang Anette B, hennes kompis Kristina och Matilda Ö.

Sofie R och Lena B tog hand om de avslutande sträckorna, där Lena gick ut i omstarten efter ha sett Sofie passera varvningen några minuter innan växeln stängde.

Svårigheten med att springa nattorientering med en ficklampa är att man hela tiden måste växla mellan att lysa upp kartan, eller lysa upp marken och därmed missa grenar och andra pinnar som kommer framför en.

Men roligt var det, kontrollerna satt tätt och det gällde att ha koll på kodsiffrorna annars fick laget tidstillägg. Attundadamerna var ett av sex lag i den civila klassen som stämplade rätt hela vägen, så när Lena äntligen korsade mållinjen hade laget varit ute i 206:49 (något efter vinnarna Karlberg Runners på 129:05).

Vi, Attundadamer, hoppas på en inbjudan igen till nästa års Pampas Night, allt eftersom vi tränar vidare mot 2018 stora mål: så många damlag som möjligt på Tiomila i Nynäshamn. Du ställer väl upp på en sträcka?

Vid tangenterna,
Lagledaren och sista-sträckslöparen Lena

PS. Vill du få mejl om tjejträningar? Skicka ett mejl till Tessan så kommer du också med på listan.

Skribent: Lena Buhre
Epost: Adressen Gömd

banner2


Vinnarlistan 

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Lena Buhre, Lomvägen 345
19256 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46702334107
E-post: This is a mailto link

Se all info

Partners


Puustelli