Hoppa till sidans innehåll

SM glans på Attundadubbeln

05 SEP 2019 14:30
På Attundadubbelns medeldistans den 14 september blir det SM-status då Attunda OK samarbetar med Svenska Dövidrottsförbundet (SDI) och IK Hephata för att arrangera SM i medeldistansorientering.
  • Skapad: 05 SEP 2019 14:30

Svensk Dövidrottsförbund logotyp  

Några snabba frågor till Henrik Eklund, orienteringsledare och orienterare i Lunds OK, som är aktiv i Svenska Dövidrottsförbundet (SDI).

Först, kul att ni kommer till Attundadubbelns medeldistanstävling och sprider lite SM glans på vårt arrangemang. Hur hittade du oss? Förra gången i SM sprint var i Örebro i maj 2019. Efter tävlingen hade vi en kort utvärdering och vi kom överens att vi ville ha SM i medeldistans i Stockholm. Jag kollade olika tävlingar i Stockholm på Eventor och där hittade jag er.

Hur många är ni som orienterar i Svenska Dövidrottsförbundet? Ungefär 15 stycken.

Vilka klasser blir SM-klasser för er? Det blir HD21, D50 och H70, kanske D18.

Ordnar ni SM varje år? Och i vilka olika discipliner, sprint, medel, lång osv? Ja, vi ordnar SM i sprint och medel varje år. Vi ska försöka att tillägga lång nästa år.

Hur många tror du kommer till Fäboda för att springa SM? I nuläget har jag fått 13 anmälningar. Kanske 14 eller 15?

Är det någon särskild talang som vi skall hålla utkik efter? Jesper Melin från Garphyttan i H21 och Petra Eklund från IK Scania i D21.

Och hur hejar man vid upploppet? Bra fråga, döva brukar stå vid publikkontrollen och heja (genom att visa sina händer uppåt).

Nyss var det VM i Tjeckien, 17-24 augusti, hur gick det för Sverige? Det gick bra, bland annat en fjärde-plats i stafetten. Se nyheten på vår hemsida: https://www.svenskdovidrott.se/Dokumentbank/Nyhetsarkiv/Nyheter/godkantorientering-vmitjeckien/

Varmt välkomna till Attundadubbeln, kul att ni kommer! Tack. Jag ser fram emot till att springa i Stockholm.

Mera information om Attundadubbeln 2019 finns här

Skribent: Lena Buhre
Epost: Adressen Gömd

Vinnarlistan 

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli