Hoppa till sidans innehåll

Sommartävlingar 2019

07 JUL 2019 09:48
Här följer vi sommartävlingarna lite extra, med fokus på JVM, O-ringen, OL-skytte VM och VM!
  • Uppdaterad: 07 JUL 2019 09:48

Nedan så följer vi klubbens deltagare i sommarens mästerskap och O-ringen lite extra, förhoppningvis med lite kommentarer från löparna om respektive lopp. Uppdateringar sker högst upp och äldre saker knuffas därmed längre ner för varje uppdatering.

12/7- Veteran-VM guld och JVM-stafett

Lite under radarn har det gått för ansvarige att vi haft fina resultat på veteran-VM de senaste dagarna, något som idag kröntes med ett guld! Ulla Molin var snabbast i D55 under dagens långdistans och distanserade tvåan med hela 2:31 på banans 5280 meter. Imponerande och grattis! 

Tidigare i veckan så var Ulla 8:a på medeldistansen, medans Madeleine Limpar var 7:a i D50. På dagens långdistans var Madeline 9:a. Fina resultat på veteran-VM i Lettland med andra ord!

Veteran-VM, hemsida

Veteran-VM, medelresultat

Veteran-VM, långresultat

 Bild från prisutdelning för långdistansen.

Terrängen från långdistansen- snabblöpt med svår kurvbild.

Idag avslutades även JVM med stafett. Alvaro tog i mål sitt Spanien som 20:e land (29:e lag, men andralagen tas bort i resultatet) efter en rätt ensam sistasträcka. "Väldigt trött efter en lång vecka. 1:30 misstag i början, och hade svårt att plocka så mycket." var hans tankar efter dagens stafett. "Jag är nöjd med mina prestationer under JVM som helhet, det var länge sen Spanien haft så här bra resultat i killklassen. Ser redan fram emot nästa års JVM! Nu ska jag ta en liten paus från orientering och vila mina fotleder innan träningen drar igång mot Turkiet och JVM nästa år" summerar Alvaro veckan.

JVM-stafett, resultat

JVM-stafett, GPS-tracking

12/7 JVM-stafett

Sista dagens tävlingar i Danmark är här med stafetterna, något som brukar vara väldigt spännande och sevärt. Juniorer brukar göra en del misstag och ledningen brukar kunna skifta många gånger under tävlingen så har ni en eller ett par timmar fritt under förmiddagen kan jag rekommendera att följa tävlingarna.

Alvaro springer sistasträckan i Spaniens lag. Klockan 10:00 startar herrstafetten medans damerna ger sig ut 11:15. I båda klasserna är stipulerad segrartid per sträcka är 35 minuter.

JVM-stafett, startlista

JVM-stafett, liveresultat

JVM-stafett, GPS-tracking (öppnar 10:00)

11/7 JVM-medelfinal

Alvaro sprang under dagens medelfinal i mål som 28:a, 5:36 efter segrande Kasper Fosser. En väldigt fin placering efter ett stabilt genomfört lopp med endast ett par mindre misstag. 

"Jag är nöjd med loppet, enbart några mindre misstag. Riktigt trött fysiskt, men väldigt glad.Jag förväntade mig inte ett så här bra resultat!" summerar Alvaro dagen.

JVM-medelfinal, GPS-tracking herrar

JVM-medelfinal, resultat 

Nedan ett utsnitt ur dagens bana på JVM med Alvaros vägval. Misstaget till kontroll 10 var dagens största.

11/7 JVM-final

Gårdagen gick utmärkt och Alvaro tog sig till final utan problem. I dagens medel-final startar Alvaro 11:01!

JVM-final, startlista

JVM-final, liveresultat

JVM-final, GPS-tracking herrar

10/7 JVM-kval

På dagens schema i Danmark står kval till medeldistansen på programmet. 12:23 ger sig Alvaro ut på sin bana och det gäller att vara topp 20 i mål för att få springa a-final på torsdag. Det finns bara en enda stor startlista och ingen per heat offentlig, så man får kika i liveresultatet för att se vilket heat Alvaro springer i.

JVM-kval, startlista

JVM-kval, liveresultat

JVM-kval, GPS-tracking (öppnar 10.00)

9/7 JVM-resultat

Alvaro avverkade sina 10 km på 77:28, vilket betyder att det blev en 48:e plats, 15:09 efter segrande Kasper Fosser från Norge. Målsättningen om förbättring från föregående uppfylldes alltså, och det rejält!

"Jag hade inte den perfekta dagen fysiskt, jag fick slita en del. Ungefär 2 minuters misstag och ett fel vägval men mycket tveksamheter som gör att tiden drar iväg lite. Jag borde kunna göra det bättre" summerar Alvaro långdistansen.

JVM-resultat, långdistans

Karta herrar, långdistans

8/7 JVM-lång

Idag är det dags för långdistans på JVM, vilket brukar betyda årets längsta karantän innan tävlingen på runt 4 timmar. 14:12 ger sig Alvaro ut på strax över 10 kuperade km, där 625 höjdmeter ska hinna avverkas innan det är dags för målgång. 69 minuter är stipulerad segrartid i herrklassen. "Målsättningen är att göra ett tekniskt rent lopp och springa mig trött, så jag sprungit tillträckligt fort hela vägen. Placeringsmässigt så vill jag förbättra mig från föregående år" skrev Alvaro igår kväll. Långdistansen förra året innebar en 88-plats, nästan 24 minuter efter. 

Startlista, lång

Liveresultat, lång

GPS-tracking, lång (öppnar 10.00) 

7/7 JVM-resultat och Tessan uttag till skytte-VM

Alvaro sprang i mål som 21 i dagens sprint på JVM, 43 sekunder efter segraren Aston Key från Australien. Det var en väldigt tight framför, och 10 sekunder bättre tid hade betytt en elfteplats... 

"Det var svårt i början så jag fick ta det rätt lugnt för att komma in i det. Det blev inga större misstag men några mindre, varav 7 sekunder till kontroll 21. Jag försökte hitta ett hål genom häcken men där fanns inget så jag valde helt enkelt fel vägval" sammanfattar Alvaro sitt lopp. Imorgon är det långdistans på programmet i Danmark.

Resultatlista JVM-sprint, herrar

GPS-tracking JVM-sprint, herrar

Det kom även en till rolig nyhet idag, som betyder att vi får lägga till ett mästerskap att följa. Tessan är uttagen till OL-skytte VM i Finland 1-4 augusti efter helgens kombinerade SM och världscup i masstart i Hallsberg. Det blev ett brons i SM och en sjätteplats i världscupen för Tessan där.

 

7/7 JVM-sprint

En av klubbens spanjorer, Alvaro Casado, springer i år JVM. Förra årets sprint resulterade i en 26:e plats, någon som förmodligen kommer kunna förbättras i år. 12:46 ger sig Alvaro ut på gatorna i Lyseng, utanför Århus. Med enbart fem startande efter så kan det bli spännande att följa!

JVM-veckan fortsätter efter dagens sprint med långdistans på måndag, medelkval och medelfinal på onsdag respektive torsdag innan allting avslutas med en stafett på fredag. Vill man läsa mer om vecka som kommer kan mna göra det på jwoc2019.dk. Se nedan för hur man följer dagens sprint! På arrangörens hemsida finns även en livestream av dagens tävling.

Startlista, sprint

Liveresultat, sprint

GPS-tracking, sprint (öppnar 10.00)

 

Skribent: Daniel Roos
Epost: Adressen Gömd

banner2


Vinnarlistan 

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Lena Buhre, Lomvägen 345
19256 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46702334107
E-post: This is a mailto link

Se all info

Partners


Puustelli