Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Attunda, Alvaro Casado!

26 MAR 2019 20:40
Inför 2019 får elitgruppen förstärkning av "nya" Alvaro, en spansk junior som är god vän med Gustav och "gamla" Alvaro. Klicka in här för att läsa en liten intervju med honom!
  • Uppdaterad: 26 MAR 2019 20:40

Först av allt, vem är Alvaro Casado?
Jag är född 2000 och är från Madrid. Jag började springa orientering som 3-åring, mina föräldrar tog med mig på massvis av tävlingar och i Spanien och det var så jag fastnade. Just nu bor jag och tränar med en träningsgrupp i Madrid med många andra spanska orienterare. För tillfället fokuserar jag mest på orienteringen, mitt körkort och lite småjobb vid sidan av. Jag började att plugga matematik tidigare under året men insåg efter 3 månader att det inte riktigt var min grej. Under nästa år ska jag istället läsa lite kurser inom idrott, vilket jag kommer gilla mer. 
Du känner både Gustav och Alvaro sen tidigare. Vad har de sagt om Attunda till dig?
Alvaro Prieto har pratat väldigt väl om Attunda i Spanien, hur man får hjälp som ung att utvecklas och att klubben har många unga löpare med en hel del potential. Gustav har sagt att Attunda har en fin framtid framför sig, med många unga löpare som kommer kunna ge ett bra lag till både 10mila och Jukola framöver. Efter att ha hört mycket bra om klubben så frågade jag om jag kunde få vara med och träna och tävla med Attunda.
Vilka är din styrkor och svagheter inom orientering? Gustav och Alvaro har skvallrat om en kille som springer väldigt fort... 
Mina styrkor i skogen är nog långsträckor och svartbild. På långsträckor är jag rätt bra på att förenkla och springa fort där det är enkelt, jag vet att jag rätt snabb så det passar mig ofta bra med enkel orientering. Svartbild har jag betydligt lättare för än övriga typer av detaljer, så jag försöker använda mig av det ofta.
Mina svagheter är kuperad terräng och nattorientering. Jag bröt foten för två år sedan och har sedan dess haft lite problem med kuperad terräng. Förra sommaren opererade jag foten och det har fungerat lite bättre efter det, men jag har fortfarande lite rädsla kvar för att springa fort utför framförallt. Nattorientering springer vi inte så ofta i Spanien, så det är lite outforskad terräng för mig. Jag har inte så mycket erfarenhet av det men ser fram emot att utveckla min nattorientering framöver! 
Vilken distans gillar du mest? Av det man kan läsa sig till verkar du rätt jämnbra i både sprint, medel och lång.
Jag gillar långdistans mest, men för tillfället är jag bäst på sprint, som alla andra spanjorer. Jag är inte dålig i skogen heller, men än så länge har jag hävdat mig på i sprint.
Du har redan sprungit två JVM. Är JVM årets mål eller har du något annat du siktar på?
Under 2019 är JVM mitt huvudmål och jag vill försöka förbättra min resultat från förra året. Även spanska mästerskapen siktar jag lite mot under året. Utöver det har jag redan börjat kika lite på JVM 2020 som går i Turkiet, mitt sista JVM och en bra chans till fina resultat. 
Har du sprungit 10mila eller Jukola tidigare, eller blir årets tävlingar första gången för dig?
Det blir mitt första 10mila och Jukla i år. I Finland har jag sprungit en gång tidigare, JVM 2017, så det ska bli riktigt kul att deltaga i år och försöka bidra med sitt bästa för laget.
Avslutningsvis... vem av dig och "gamla" Alvaro behöver ändra namn?
Ni kan kalla mig för Casanze, så kan "gamla" Alvaro få heta Alvaro. Casanze kommer från mitt efternamn Casado och betyder gift, som i giftermål, på spanska.
Några korta frågor att avsluta med:
Natt eller dag: Dag att tävla i, natt om man ska ha kul.
Sista sträckan eller första sträckan: Där de bästa är, men jag föredrar sista.
Kuperad eller platt terräng: Platt!
Barcelona eller Real Madrid: Hala Madrid!
Snabbast till ettan eller snabbast på spurten: Jag försöker båda.
Första besöket i Sverige blir till innan Jukola, men vill man veta mer om Casanze får man prata med gänget som var i Alicante på sportlovet, eller med Gustav som vet allt.

Skribent: Daniel Roos
Epost: Adressen Gömd

banner2


Vinnarlistan 

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Lena Buhre, Lomvägen 345
19256 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46702334107
E-post: This is a mailto link

Se all info

Partners


Puustelli