Hoppa till sidans innehåll

Vill du vara med och skapa Attundas framtid? Ledare sökes

12 SEP 2021 13:43
Ett av Attundas fokusområden är ungdomsverksamheten och klubben behöver flera engagerade ledare. Du kan bidra på flera sätt.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2021 13:43

Vill du vara med och skapa Attundas framtid?

Vi har idag en aktiv ungdomsverksamhet med många engagerade och duktiga ungdomar och fantastiska ledare.

För att skapa utrymme för dem att fokusera på ungdomara för att bibehålla engagemanget och motivationen hos alla ungdomar behöver Attunda ännu flera ledare i form av ett stödjande team.

Främst behövs hjälp med:*

  • Banläggare, rita banor för respektive nivå (gärna slingor) och med fokusområde
  • Skogen, sätta ut och plocka in kontroller
  • Skugga, just nu stor brist på skuggor för Orange grupp

*se längre ned vad de olika uppdragen innebär

Om vi är många som hjälper till med det vi kan, så skapar vi förutsättningar för att man håller ut längre i ledarrollen och attraktionen för att vara med på ungdomsträningarna ökar. (Kortfattat, om många gör lite, så behöver inte få göra mycket).

Det är ungdomsverksamheten som ligger till grund för klubbens framtid. Vi har i år nått stora framgångar - både individuellt och i stafetter. Detta är så klart bla ett resultat av vår ungomdsverksamhet som fostrat många duktiga orienterare, men också av ett stort engagemang i övrigt från övriga klubbmedlemmar.

VAD VILL DU BIDRA MED?

Hör av dig till Anders Brunander eller Jörgen Karlsson om du har möjlighet att hjälpa till och avlasta våra duktiga ungdomsledare.

Du når Anders eller Jörgen via mejl (klicka på respektive namn) eller säg till en av ledarna på en träning att just DU gärna ställer upp.

Stort tack på förhand!

*Vad innebär de olika uppgifterna?

Banläggare: lägga banor, hantera banläggarprgram, kartfiler, göra i ordning lämpliga uppgifter i nära samarbete med träner och/eller enligt planering. Intresserad av att lära dig mera om banläggning? Klubben har böcker om banläggning. Med jämna mellanrum anordnar Stockholms Orienteringsförbund (StOF) banläggarkurser. Fråga!

Skogen, sätta ut och plocka in kontroller. Att sätta ut kontroller kräver orienteringskunskaper att kunna placera kontrollen rätt. Att plocka in kontroller innebär att du måste hitta till kontrollpunkten för att kunna ta in kontrollen. Båda dessa aktiviteter är utmärkta för extra träningstillfällen. Du behöver kommunicera med ansvarig ledare om tidpunkt/utrustning.

Skugga: Att vara skugga betyder att du som vuxen (van orienterare) springer bakom och kollar på egen karta och stöttar den yngre orienteraren om hjälp behövs. Ibland stoppar du stora misstag, andra gånger hänger du med på misstaget men kan rätta till när orienteraren kommer på att det blev lite tokigt.

Är du hellre en adminstratör som kan ta närvaro, hålla kontakt med föräldrar, planera läger och andra aktiviteter, fixa lite mellanmål eller dricka? Du behövs också! Säg till!

Skribent: Lena Buhre
E-post: Adressen Gömd

Vinnarlistan 

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli