Hoppa till sidans innehåll

Träning våren 2015


Snön är borta, dagarna blir ljusare och det börjar närma sig tävlingspremiär. Detta innebär även förändring i träningsprogrammet. De längre löppassen som Järvabanan och MMC byts ut mot kortare mer intensiva tempopass eller mer tekniska orienteringsträningar. En övergripande, preliminär plan presenteras nedan. Kolla i kalendern för mer detaljer.

 

Samma träningstider

Träningstiderna är samma som under vintern, dvs 18:30 både tisdagar och torsdagar. Som vanligt är samtliga klubbmedlemmar välkomna på dessa träningar. Helgträningarna försvinner nästan helt då vi istället kommer vara upptagna med att springa tävlingar.

 

Tisdagar: Tempo från klubbstugarna 

På tisdagarna kommer fokus vara att få upp farten. Intervallpass kommer varvas med snabbdistanspass och underlaget kan variera från obanad skog till ren asfalt. Ibland kan även någon form av kartläsning förekomma. Exempel på pass kan vara skogsintervaller, Keps-OL eller backintervaller i Väsjöbacken. Även testbanor kommer arrangeras för att kunna se hur bra vi utvecklats. Tisdagspassen kommer utgå ungefär varannan vecka från Rotebros och Turebergs klubbstuga, håll koll på kalendern!

 

Onsdagar: Tiomilarepet och sprinttävlingar

Inledningsvis är onsdagarna ganska fria förutom någon enstaka nattcup, men i maj börjar däremot sprintsäsongen. Den 6e maj arrangeras Sprint-DM i Vaxholm för att sedan följas av Stockholm City Cup som i år går vid Stadion, Pålsundet och Hagaparken.

En annan onsdag att hålla koll på är den 22a april då Tiomilarepet går av stapeln. Det är en tvåmannastafett som startar i skymning och rekommenderas för alla som ska springa 10MILA senare i vår.

Anmälning till dessa tävlingar sker på Eventor. 

 

Torsdagar: Teknikträningar i norrort

Precis som tidigare i år kommer torsdagsträningarna ske i samarbete med de övriga norrortsklubbarna. Olika teknikövningar med fokus på t ex riktning eller kurvbild kommer arrangeras på olika kartor i norra stockholm. Snitslarna kommer hänga ute minst en vecka men det är såklart roligast om så många som möjligt kan träna samtidigt. Samåkning från lämpligast klubbstuga kl 18:00. Annars samling på respektive träningsplats kl 18:30.

 

Helger: Tävling är bästa träning!

Under våren arrangeras tävling i princip varje helg i stockholmsområdet. Glöm bara inte att anmäla på Eventor.

Utöver de individuella tävlingarna kommer det även arrangeras stafetter. Intressanmälan läggs även den ut på Eventor några veckor innan.Förutom 10MILA och tiomilarepet rekommenderas även Rånässtafetten som går av stapeln den 12 april.  

Uppdaterad: 16 MAR 2015 16:49 Skribent: Oskar Daniels
E-post: This is a mailto link

Vinnarlistan 

Postadress:
Attunda OK - Orientering
Jörgen Karlsson, Mäster Henriks Allé 37
19274 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46708951600
E-post: info@attundaorienter...

Se all info

Partners


Puustelli